Tricia Rebeka Hraščanec, učenka OŠ Martina Krpana Ljubljana, soavtorica risane zgodbe STOP NASILJU!-prava izbira

0

Si učenka OŠ Martina Krpana Ljubljana, in zmagovalka natečaja Ivko išče prijatelje in varne zgodbe, v kategoriji naj risba, ki ga je organiziral IVK Inštitut za varnostno kulturo v letu 2015. Zaključna prireditev, katere so se udeležili številni gosti, med drugim tudi varuhinja človekovih pravic, gospa Vlasta Nussdorfer, je potekala v mesecu maju 2015 na OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani.

Ali nam lahko opišeš občutke, ki si jih doživljala ob razglasitvi rezultatov in prejemu nagrade?

Meni je bilo vse skupaj zelo zanimivo. Bilo pa me tudi strah. Bila sem zelo presenečena, ker sem bila na 1. mestu. Nisem navajena biti pred toliko ljudmi, zato me je bilo še malo sram, obenem pa sem občutila veliko veselje. Torej trema in veselje.

Sodelovala si tudi pri nastajanju knjige STOP NASILJE! – PRAVA IZBIRA, in sicer z barvanjem glavne zgodbe, ki je izšla po natečaju in je bila brezplačno podeljena sodelujočim učencem natečaja.

Tricia Rebeka

Foto: arhiv OŠ MK

Glede na to, da je tvoj svet risanje, saj zelo rada rišeš in ustvarjaš risane like, kaj ti pravzaprav pomeni risanje in risbe v tvojem življenju?

Z njimi predstavljam svoje občutke (žalost, strah, jezo), svoje želje, kakšna bi bila, kakšno življenje si želim, ker je moje življenje zelo zmešano – da bi bilo bolj veselo, zanimivo na dober način. Ko spravim občutke na papir, se pri veselih risbah počutim zelo veselo, pri negativnih občutkih pa se bolje počutim, ko jih narišem. To je ena od mojih vrst sproščanja.

Kako si predstavljaš varno šolsko okolje?

V varni šoli so odrasli bolj pozorni, kaj učenci počnejo, saj je veliko skrivnosti med njimi. Če so kake težave, naj poskusijo pomagati, da se rešijo. V naši šoli se počutim varno. Mogoče na začetku, ko sem v 5. razredu prišla na to šolo, še nisem bila navajena  in se nisem prijetno ali varno počutila.

Kje je tvoj varni svet, oziroma kateri je tisti kraj, kjer se počutiš najbolj varno?

Ni ravno določen kraj. Najbolj varno se počutim, ko sem z mojimi najboljšimi prijatelji, tudi če se samo pogovarjam preko spletnih omrežij. Najbolj važen je stik s prijatelji, ki jim lahko karkoli povem, zaupam, za katere vem, da me bodo spravili v dobro voljo.

Pripravil: Andrej Kovačič                          E: andrej.kovacic@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.