O nas

IVK Inštitut, Inštitut za varnostno kulturo
IVK Varensvet.si

Kratko ime: IVK Inštitut
Sedež:
Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, E-naslov: info@varensvet.si 

Predsednik sveta: dr. Črtomir Borko, E: crtomir.borko@varensvet.si

Direktor: Andrej Kovačič / CV, E: andrej.kovacic@varensvet.si

David Sluga, E: david.sluga@varensvet.si

Datum ustanovitve: 27.1.2014 / Davčna št.: 59528818 / Matična št.: 6537243000 BAN: SI56 0284 3026 5332 525 / Banka: NLB d.d. / SWIFT/BIC koda: SABRSI2X

POSLANSTVO

IVK Inštitut, Inštitut za varnostno kulturo je neprofitni zasebni zavod, ki je namenjen prenosu znanja o varnosti in zavedanju pomena varnostne kulture, ki jo lahko vzdržujemo le s spodbujanjem vseh deležnikov družbe. Svojo dejavnost izvajamo z izobraževanjem in usposabljanjem ter temeljnimi in razvojnimi raziskavami na področjih šolske varnosti, nasilja otrok in mladine v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, varnosti v lokalni skupnosti in na področju varnosti na delovnem mestu. Poslanstvo je spodbujanje povezovanja in krepitve odnosov civilne družbe in ostalih, ki so odgovorni in skrbijo za varnost v šolah, v lokalni skupnosti in v organizacijah.

Aktivno spremljamo tudi področje nacionalne varnosti.

VARNOSTNA KULTURA

Varnostna kultura predstavlja vsa stališča, prepričanja, vrednote in ravnanja, ki pripomorejo k boljši osebni varnosti in splošni varnosti v okolju. Gre za zavedanje in doživljanje osebne varnosti kot pravice in dolžnosti posameznika, da poskrbi za lastno varnost in varnost v okolju v katerem živi, dela oziroma se nahaja.