Tina Paškulin, marketing, Moja zaposlitev d.o.o.

0

Pred tedni ste prenovili vaše spletno mesto mojazaposlitev.si, kjer objavljate prosta delovna mesta. Ali nam predstavite vaše aktivnosti na področju zaposlovanja?

Prioriteta med aktivnostmi je vsekakor zagotoviti čim več aktualnih prostih delovnih mest zaupanja vrednih delodajalcev. Organiziramo tudi številna predavanja in delavnice na temo iskanja zaposlitve, ki so predvsem med mladimi zelo dobro sprejeta, v tem smislu se najbolj povezujemo s fakultetami (Ekonomska fakulteta, Fakulteta za elektrotehniko, Fakulteta za strojništvo, itd.). Naše iskalce tudi redno informiramo z novostmi z aktualnimi novicami, e-poštnim obveščanjem ter objavami preko družbenih omrežij in partnerskih medijev.

Ali spremljate tudi realizirane zaposlitve, do katerih je prišlo po objavljenem delovnem mestu na vašem spletnem mestu? Ali ponudniki vedno najdejo potencialnega kandidata?

Pogosto delodajalci iščejo nove sodelavce preko različnih kanalov in če kandidati ne napišejo, kje so zasledili oglas, delodajalec nima podatka, preko katerega kanala se je kdo prijavil. Se pa po zaključenih izbirnih postopkih delodajalci dnevno obrnejo na nas s pozitivnimi povratnimi informacijami, da so preko našega portala dobili želenega kandidata. Težko rečemo, da delodajalci vsakokrat najdejo potencialnega kandiata za delo, ker včasih iščejo profile kandidatov, ki jih na trgu dela primanjkuje. V glavnini pa delodajalci preko našega portala vsekakor dobijo obsežen nabor prijav kandidatov in sami izberejo sodelavca/-ko, ki najbolj ustreza njihovemu iskanemu profilu.

Kakšen je trend zaposlovanja v zadnjem času? Ali se gospodarske razmere kaj spreminjajo in je možnosti za zaposlitev več?

V zadnjih mesecih opažamo, da se gospodarske razmere zaposlovanja izboljšujejo. Podjetja se pogosteje obračajo na nas, njihove kadrovske potrebe pa so čedalje bolj obsežne, kar nas izredno veseli. Tudi za družboslovne profile, za katere je v času recesije veljalo, da za njih ni prave ponudbe prostih delovnih mest, se je situacija popravila in se iz meseca v mesec izboljšuje.

Pri vas objavljajo prosta delovna mesta tudi organizacije s področja varnosti, zaščite, varovanja itd. Kakšna je statistika objavljenih prostih delovnih mest na tem področju za zadnjih 5 let?

V zadnjem obdobju opažamo podoben trend naraščanja prostih delovnih mest tudi na področju varnosti in varovanja.

Ali spremljate tudi zaposlovanje mladih kadrov za varnost? Kakšne so pravzaprav priložnosti in možnosti mladih na tem področju?

Pri iskanju primernega kandidata s področja varnosti in varovanja delodajalci v svojih oglasih pogosto navajajo zaželenost delovnih izkušenj, niso pa pogoj za prijavo. To je idealna priložnost za vse mlade, neizkušene kandidate. Pri tovrstni zaposlitvi pa je pogosto pogoj oz. zaželena licenca oz. nacionalna poklicna kvalifikacija za varnostnika.

Kako ocenjujete politiko države na področju zaposlovanja mladih nasploh?

Država s posameznimi pobudami in aktivno politiko zaposlovanja mladih (npr. Prvi izziv, Delovni preizkus za mlade, Mentorstvo za mlade, itd.) pomaga k lažjemu zaposlovanju mladih, tudi na področju varnosti. Na tem področju pa zagotovo ostaja še veliko rezerve.

Andrej Kovačič                                         E: andrej.kovacic@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.