Aleksandra, Zavod za pomoč in svetovanje družini, praznuje 10. obletnico delovanja

0

Na povabilo Zavoda Aleksandra se je Andrej Kovačič, direktor IVK Inštituta, Inštitut za varnostno kulturo, dne 5.5.2016 udeležil dogodka ob 10. obletnici njihovega delovanja.

Varensvet.si Radetić Aleksandra in Radovan 2016

Foto: arhiv Aleksandra

Med drugim je bila na dogodku predstavljena prehojena pot od začetka do danes, ki ga zavod izvaja na področju načrtovanja skrbi in organizacije podpore ter psihosocialne pomoči otrokom, mladostnikom in njihovim družinam, ki zaradi nastale življenjske situacije, vedenjskih, čustvenih in učnih težav ter stisk potrebujejo in iščejo podporo in pomoč.

Lepo je biti mlad. Ponosen. Tudi če si drugačen. Težaven. Neuspešen. Divji. Neobvladljiv. Zbegan in prestrašen. Zaljubljen in osamljen. Lačen hrane in ljubezni. Nasmej se, nekdo te ima rad.

Naučil sem se spoštovati otroka.

     Radovan Radetić, univ. dipl. sociolog

Varensvet.si Zavod Aleksandra 2016

Foto: arhiv Aleksandra

Družine se danes soočajo z različnimi izzivi. To še posebej velja za tiste družine z otroki, ki so drugačni, in ki za svoj razvoj potrebujejo sodoben pristop in razumevanje vseh, staršev, pedagoških in socialnih delavcev, okolice idr.

Varnost v družbi je zelo povezana z delovanjem družin in njihovim življenjem. Družine, ki uspešno obvladujejo izzive in zahteve sodobnega časa, so eden izmed temeljev delovanja varne družbe. Mladi potrebujejo usmeritve, v katerih bodo našli smisel življenja. To še posebej velja za tiste, ki so navzven povsem običajni, navznoter pa drugačni, posebni, zanimivi, in ki kljub temu lahko prispevajo k temu, da bo svet lepši in boljši, z njimi, in z nami. Samo razumeti jih moramo in jim dati priložnost, da lahko drugačnost izražajo na svoj način.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.