Virtualna okrogla miza na temo varnostne kulture v Republiki Sloveniji – 21.04.2021

0

V organizaciji Društva študentov obramboslovja Slovenije je dne 21.04.2021 potekala virtualna okrogla miza o stanju varnostne kulture in varnostne ozaveščenosti v Sloveniji. Okrogla miza se je pričela z nagovorom Jakoba Čakarmiša, predsednika Društva študentov obramboslovja Slovenije, razpravo pa je vodila in moderirala Neža Geč, študentka obramboslovja. V razpravi so sodelovali doc. dr. Uroš Svete, direktor Urada RS za informacijsko varnost, izr. prof. dr. Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje in Andrej Kovačič, predstavnik IVK Inštituta za varnostno kulturo.

V prvem delu je razprava tekla o vplivu varnostnih groženj na naše vsakdanje življenje, v drugem krogu pa v smeri predlogov, kako izboljšati varnostno kulturo v Sloveniji.

Glede na razpravo je bilo mogoče zaključiti, da je varnostna kultura v Sloveniji kljub dobrim statističnim kazalcem in med najvišjim varnostnim indeksom ter oceno splošne stopnje varnosti še pred velikimi izzivi, ki jih kot družba moramo uresničiti. Prav tako bi bilo potrebno vsebine s področja varnostne kulture sistemsko vključiti v izobraževalni sistem.

Po drugem krogu je sledila še odprta razprava glede na vprašanja s strani gledalcev.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.