Kako se izogniti in spopasti z nevarnostmi (fizični in psihološki vidik) – 26. 04. 2024 (VARENSVET)

0

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je dne 26. 04. 2024 predstavnik IVK Inštituta za varnostno kulturo, Andrej Kovačič izvedel predavanje za študente obramboslovja. Predavanje je potekalo na povabilo izr. prof. dr. Maje Garb, ki je doktorica znanosti s področja obramboslovja, s širino razumevanja področja varstvoslovja ter problematike varnosti mladih in državljanov.

Tema predavanja je bila Kako se izogniti in spopasti z nevarnostmi (fizični in psihološki vidik). Gre za področje, s katerim bi se morali seznaniti ne samo mladi, temveč vsi državljani, da bi znali prepoznati nevarnosti, se jim pravočasno izogniti oz. se v primeru, da se znajdejo v nevarnosti, se z njimi s čim manjšimi posledicami spopasti/soočiti.

V prvem delu je predavatelj predstavil statistiko kaznivih dejanj v Sloveniji in statistiko nasilnih smrti po mesecih in dnevih, ter se v nadaljevanju osredotočil na celovito varnost v domačem okolju in na javnih krajih.

Študente je zelo zanimalo področje silobrana, kjer se je odprla zanimiva razprava glede na to, da področje pušča veliko odprtih vprašanj na tem področju, saj je eno realnost in drugo pravni okvirji silobrana, ki pogosto v realnosti niso celovito zajeti.

S tem namenom IVK Inštitut za varnostno kulturo organizira predavanje in okroglo mizo na temo silobrana, dne 15. 05. 2024 (več na povezavi).

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.