Sodelovali smo na Tednu zdravega mesta v Občini Šentjur – 11. 04. 2024 (VARENSVET)

0

V Občini Šentjur so od 4. do 11. aprila 2024 potekale številne aktivnosti v sklopu že tradicionalnega Tedna zdravega mesta v Občini Šentjur. Letos je na dogodku sodeloval tudi IVK Inštitut za varnostno kulturo in sicer s predavanjem na temo VARNOST NA JAVNIH KRAJIH IN V DOMAČEM OKOLJU. Zdravje in varnost gresta z roko v roki, namreč več ko bo zdravih ljudi, ki ohranjajo svoje duševno zdravje, bolj varno bo naše okolje in skupnost.

Varnost občanov in v lokalni skupnosti postaja čedalje večja vrednota. Občine, ki se zavedajo tovrstnih vrednot svojim občanom nudijo vsebine, s katerimi se jih ozavešča o nevarnostih in načinih, kako se jim pravočasno izogniti oz. se z njimi soočiti.  

Foto: IVK / Varensvet

Kot družbo bi nas moralo še posebej skrbeti, ker narašča mladoletniška kriminaliteta.

Foto: Aurelia Karina Zupanc

Na predavanju je bil predstavljen tudi projekt MREŽA AMBASADORJEV ZA LOKALNO VARNOST, ki ga izvaja IVK Inštitut za varnostno kulturo, in v katerega se lahko vključijo občine in občani/državljani.

V znak pozitivnih prizadevanj, ki jih Občina Šentjur vlaga na področju varnosti občanov in lokalne varnosti je predstavnik IVK Inštituta za varnostno kulturo, Andrej Kovačič podelil plaketo z sloganom SKUPAJ ZA VAREN SVET, ki jo je prejel Župan Občine Šentjur, mag. Marko Diaci.

Foto: IVK / Varensvet 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.