FESTIVAL AMBASADORJEV VARNOSTI – 16. MAREC 2024 (VARENSVET)

0

V organizaciji IVK Inštituta za varnostno kulturo in Slovenskega združenja za varen svet je dne, 16. 03. 2024 v Šolskem centru Ljubljana potekal Festival ambasadorjev varnosti 2024. Gre za dogodek, katerega namen je ozaveščanje o pomenu varnostne kulture vseh generacij, s poudarkom na mladih ter promocijo služb in poklicev na področju nacionalne varnosti. Dogodek je bil namenjen strokovni in laični javnosti, družinam, mladim in starejšim ter je imel družbeno odgovorno noto, saj je varnost eden najbolj pomembnih segmentov naše skupnosti in varne prihodnosti. Zraven dnevov nacionalne varnosti gre za enega največjih družbeno odgovornih in prostovoljskih dogodkov v Sloveniji na področju nacionalne varnosti, ki jih organizira IVK Inštitut za varnostno kulturo in Slovensko združenje za varen svet.

SODELUJOČI: Policija, Slovenska vojska, Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij, Reševalna postaja UKC Ljubljana, Gasilska brigada Ljubljana, Gasilska zveza Ljubljana, Detektivsko varnostna agencija DVA, AD Varovanje idr.

PROGRAM DOGODKA

Otvoritev dogodka je s predavanjem izvedel Robert Sabol, reševalec nujne medicinske pomoči leta 2021 in prejemnik priznanja Varensvet, na temo HELIKOPTERSKO REŠEVANJE V SLOVENIJI – kje smo v primerjavi z EU? Vodja programsko organizacijskega odbora, Andrej Kovačič je v zahvalo za sodelovanje na dogodku in za dolgoletno prizadevanje, da bi Slovenija dobila namenski in sodoben helikopterski sistem reševanja, kot ga imajo druge države podelil plaketo. Zaradi prepoznega prihoda na kraj na leto umre preveč ljudi, ki bi jih lahko še rešili, če bi bil sistem reševanja urejen tudi po zraku.

Foto: IVK Varensvet

Aktivnosti v dvorani / PRIKAZ BORILNIH VEŠČIN, SAMOOBRAMBE IN UPORABE FIZIČNE SILE TER TEHNIK

Foto: IVK (Boksarski klub Knockout)

Foto: IVK (Klub taktičnih veščin, Trening center Bravo / Urban Jui jitsu)

Foto: IVK (Bujinkan Ninpō Dōjō Slovenija)

Foto: IVK (Judo klub Sokol, Ljubljana)

Foto: IVK (BBR Security)

Predstavitev služb in poklicev na področju nacionalne varnosti

TURNIR (Sloryuken)

BODI / POSTANI AMBASADOR VARNOSTI – ZA VARNO SKUPNOST

Ambasador varnosti je vsak posameznik, ki z svojim vedenjem ne ogroža sebe in drugih ter skupnosti. Ambasador lokalne varnosti pa lahko postane vsak, ki se izobražuje in aktivno deluje v lokalnem okolju ter v ta namen prejme certifikat Ambasador lokalne varnosti. Več o tem je dostopno tukaj.

E: info@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.