Center Varensvet – funkcionalna/taktična vadba, osebna varnost, samoobramba, izobraževanja

VARNI IN ZDRAVI – DANES IN JUTRI

FUNKCIONALNA/TAKTIČNA FITNES VADBA, VADBA H2U, OSEBNA VARNOST IN TAKTIČNA SAMOOBRAMBA (1:1/1:2)

Ste naveličani fitnes centrov in prostorov, kjer vadi veliko ljudi? Si želite zasebnosti pri izvajanju vaše vadbe, sami, z vašim partnerjem, prijateljem, sodelavcem itd? Pri nas si lahko najamete osebnega fitnes inštruktorja in/ali s časoma vadite sami. Inštruktor vam zagotovi individualiziran program vadbe, glede na vaše želje in cilje. Z načrtovano vadbo izboljšate svojo mišično maso, moč, vzdržljivost, kardiorespiratorno zdravje, počutje, ravnovesje, mobilnost in svojo osebno varnost.

Naše več kot 20 letne izkušnje na področju športa, vadbe, skupinskih treningov in rekreacije nam pomagajo, da bogate izkušnje prenesemo na vas.

Naše poslanstvo je, da vam pomagamo priti na cilj, vas pri tem motiviramo in skrbimo za vaš napredek. Na vas pa je, da živite življenje, saj je vadba in zdravje naložba v vašo varno prihodnost!

FUNKCIONALNA FITNES VADBA se izvaja predvsem z lastno težo, TRX trakovi itd. Na prostem se izvaja VADBA H2U, kjer gre za hitro hojo z utežmi in izvajanje različnih vaj z utežmi in z lastno težo. Pri TAKTIČNEM FITNESU gre za izvajanje vaj, ki krepijo sposobnosti, ki so potrebne za reševanje življenj in širijo meje vaše vzdržljivosti. Primeren je za vojake, policiste, varnostnike, gasilce ali ”vsakdanje junake”. Vadba omogoča pripravljenost na vse, da iz vas izvleče polni fizični potencial. Programi za OSEBNO VARNOST in TAKTIČNO SAMOOBRAMBO temeljijo na konceptu za pridobivanje znanja, ki ga potrebuje vsak  posameznik, da ne postane žrtev nasilnega/fizičnega napada in da deluje preventivno. Pri tem pa so tudi neizbežni trenutki, ko se ni več mogoče izogniti napadalcu (ali več), za kar potrebujemo veščine, ki nam pomagajo, da se že iz nasilne situacije rešimo s čim manjšimi posledicami.

Vadbe so prilagojene posameznikom, glede na telesne zmogljivosti in želje. Tako izvajamo zmerno vadbo (ZV), srednje intenzivno vadbo (SIV) in visoko intenzivno vadbo (VIV). Po vadbi sledi umirjanje in sproščanje telesa in duha, ki je najučinkovitejše v primeru popolne odsotnosti mentalne aktivnosti ter telesni pasivnosti. 

Aktivnosti in izobraževanja izvajamo v lastnih prostorih na lokaciji Ljubljana Vič (oz. v bližnjem naravnem okolju), kar pomeni, da nimate dodatnih stroškov z nakupom mesečnih kart v vadbenih centrih. Prostor lahko tudi najamete za vodeno vadbo z vašo stranko/vadečim. Prostor lahko tudi najamete za izvedbo predavanja ali delavnice do 15 oseb.

Paketi osebnega trenerstva vsebujejo:

  • Mesečni načrt vadbe
  • Prehranska priporočila
  • Mesečno merjenje in spremljanje napredka
  • Pravilen prikaz izvedbe vaj in nadzor

Za več informacij nas prosim kontaktirajte: E: andrej.kovacic©varensvet.si, M: 031/202-456

Vodja programov in glavni inštruktor: Andrej Kovačič (II. st.) 

Član programske skupine: dr. Črtomir Borko (črni pas III. dan)

Član programske skupine: Marjan Kovačič, mag.

Andrej Kovačič je licenciran in usposobljen za delo na področju vadbe/fitnesa. Od leta 1988 se ukvarja s fitnesom, od leta 1994 z različnimi borilnimi veščinami, v zadnjih letih pa predvsem z samoobrambo za namene osebne varnosti ljudi. Od leta 1995 deluje na področju varovanja ljudi (in premoženja), kjer je opravljal različne naloge varovanja, kot varnostnik, varnostnik nadzornik in varnostni menedžer. V zadnjih letih dopolnjuje svoje znanje s področja osebne varnosti in ga prenaša na druge. Od leta 1997, ko je na Fakulteti za šport pridobil naziv fitnes inštruktor, deluje na področju vadbe, kjer sledi predvsem smernicam funkcionalnega in taktičnega fitnesa.

MERITVE IN ANALIZA TELESNE SESTAVE

Meritve in analiza telesne sestave z namenom ugotavljanja izhodiščnega stanja izvedemo pred pričetkom vaše vadbe. Meritve nato izvajamo periodično, ter na ta način spremljamo vaš napredek in spremembe.

 

TEST TELESNE PRIPRAVLJENOSTI

S testom telesne pripravljenosti ocenimo splošno fizično pripravljenost in ga izvedemo preden začnete z vadbo. Test nato izvajamo periodično, ter na ta način spremljamo vaš napredek in spremembe.

PREHRANA IN JEDILNIK

Z nasveti glede zdrave prehrane, vam pomagamo pri doseganju vaših zastavljenih ciljev. Prehrana ima zelo pomembno vlogo pri hujšanju oz. ohranjanju ustrezne telesne teže.