Projekt VARNA ŠOLA na Osnovni šoli Kanal – 24. 08. 2023

0

V šolskem letu 2023/24 v Sloveniji poteka projekt VARNA ŠOLA, ki ga izvaja IVK Inštitut za varnostno kulturo in v katero je vključenih 5 osnovnih šol.

Projekt vsebuje izobraževanje za zaposlene, učence in starše, vzpostavitev  šolskega tima za varnost in nasilje (zaposleni), vzpostavitev  ambasadorjev za varnost in nenasilje (učenci), dan za varnost in varnostno kulturo, konferenco za šolsko varnost idr. Obravnavana področja so predvsem fizična, psihološka in spletna varnost.

Vse organizacije in vzgojno izobraževalni zavodi, ki se zavedajo pomena varnosti in varnostne kulture v svojem okolju na tem področju delujejo odgovorno in se vključujejo v projekte, ki celovito zajemajo problematiko varnosti in nasilja, ter krepijo preventivno delovanje in ozaveščanje o pomenu varnostne kulture.

Na Osnovni šoli Kanal je dne, 24. 08. 2023 potekalo izobraževanje za strokovne delavce šole in vrtca.

Na temo psihološke varnosti, ki je zelo pomembno področje v vseh organizacijah ter vzgojno izobraževalnih zavodih je predavanje izvedla Marija Juran Kanellopulos, mag. zakonskih in družinskih študij, prof. ped. in družinska psihoterapevtka ter doktorandka relacijske družinske psihoterapije.

Marija Juran Kanellopulos je sicer tudi vodja IVK Multidisciplinarnega tima za varnost in nasilje, ki deluje znotraj IVK Inštituta za varnostno kulturo.

K. K.                                                                                            Email: info@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.