Obiskali smo LYNX PRO center odličnosti na obrobju Kočevskega pragozda – 22. 07. 2021

0

Dne 22. 07. 2021 smo obiskali LYNX PRO center odličnosti, ki se nahaja na obrobju Kočevskega pragozda. Območje Kočevske je z gozdovi najbolj poraščeno območje v Sloveniji. V Kočevskih gozdovih obstajajo lokacije kamor človeška roka še ni posegla. Lokacija kot taka je edinstvena za izvajanje taktičnih usposabljanj in tečajev za vsakogar, tako za tiste, ki se še niso srečali s taktičnimi veščinami, kot tudi za pripadnike elitnih vojaških enot, policije, pravosodja in za ostale profesionalce. Tečajev se lahko udeležite kot posameznik, ki se pridruži skupini, kot organizirana skupina ali pa tudi 1 na 1 (individualna usposabljanja).

Foto: LYNX PRO

Vodja usposabljanj nam je predstavil center, kjer smo si ogledali vojaški kamp, strelišče, plezalno steno, vadbeni stolp in zid za izvajanje taktike vdora.

Foto: LYNX PRO

Kamp v vadbenem centru omogoča bivanje več 20 udeležencem hkrati. Vojaške postelje še dodatno nadgradijo izkušnjo bivanja v centru. V kampu je mogoče bivati v vseh letnih časih. 150 metrsko strelišče “Marksman 2” je certificirano odprto strelišče zgrajeno za izvajanje osnovnega streljanja z ostrostrelno puško. Skupaj z “Marsman 1” omogoča izvajanje različnih taktik tudi z vozili.

Foto: LYNX PRO

Pištolsko strelišče je certificirano civilno odprto strelišče zgrajeno za izvajanje streljanja predvsem s pištolo na razdaljah, do maksimalno 17 metrov. Omogoča istočasno izvajanje streljana v 2 različne smeri. Ima 10 strelskih mest. Plezalna stena 20 metrov je opremljena s potrebnimi sidrišči ter očiščena. Na steni je možno poleg vrvnih tehnik izvajati tudi druge taktične manevre in postopke.

Foto: LYNX PRO

Na stolpu lahko izvajamo klasične vrvne tehnike, oziroma “abseiling” tehnike uporabe tako imenovanega “FAST ROPA” in tudi jamarske tehnike. Zid za izvajanje taktike vdora je zgrajen tako, da omogoča vstop v objekt skozi okna in vrata tako s tal kot tudi s pomočjo vrvnih tehnik, kar je še posebna izkušnja.

Foto: LYNX PRO

Več o centru si lahko pogledate na povezavi.

Za vse, ki bi si želeli ogledati center bo dne 21. 08. 2021 dan odprtih vrat, kjer bo zraven ogleda potekal tudi zelo zanimiv program različnih dejavnosti, ki se odvijajo v centru.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.