2. kriminalistična sreda – službeni psi policije

0

Katedra za kriminalistiko Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira neformalna srečanja, na katerih bomo obravnavali aktualne tematike s področja kriminalistike in forenzičnih znanosti. Srečanja, ki smo jih poimenovali »Kriminalistična sreda«, bodo potekala nekajkrat letno ob sredah.

Katedra za kriminalistiko Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru organizira drugo Kriminalistično sredo, ki bo 3. februarja 2016 ob 16.30 uri v P8 na Fakulteti za varnostne vede, Kotnikova 8, 1000 Ljubljana.

Na tokratnem neformalnem srečanju bomo razpravljali o identifikaciji oseb na podlagi vonja in uporabi službenega psa Policije za iskanje sledi:

  • Zasl. prof. dr. Darko Maver bo spregovoril o odorologiji;
  • Gavrilo Hadžić in Nina Degenek bosta predstavila dosedanje identifikacijske metode za iskanje sledi krvi in semenske tekočine na krajih kaznivih dejanj ter o primerljivosti občutljivosti pasjega voha in identifikacijskih testov ter uspešnosti profiliranja DNK sledi, ki jih najde pes;
  • Robert Praček bo govoril o vlogi in pomenu službenega psa za kriminalistično tehniko;
  • Andrej Muhvič nam bo predstavil, kako službeni pes išče biološke sledi in v kakšnih situacijah je njegova pomoč pri ogledu kraja dejanja še posebej pomembna; spregovoril bo tudi o načinih šolanja psa, vlogi klikerja, kako psa naučijo, da ne nakazuje krvi živali ter o REST-u in težavah pri zagotavljanju kvalitete;
  • psička OLI in njen vodnik Primož Glavič pa nam bosta praktično prikazala iskanje bioloških sledi.

Udeležba je brezplačna. Srečanje bo trajalo predvidoma do 19.00 ure.

Prijava preko obrazca najkasneje do 1.2.2016. Več informacij.

Vabljeni!

Danijela Frangež
Predstojnica Katedre za kriminalistiko

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.