Varnost v pravosodju, tema mesečnega srečanja, Slovensko združenje za varen svet

0

Slovensko združenje za varen svet je dne 28.1.2016 od 17.00 do 19.00 v Ljubljani organiziralo predavanje s področja Varnosti v pravosodju. Zraven članov Slovenskega združenja za varen svet, so se predavanja  brezplačno lahko udeležili tudi ostali, ki jih tovrstno področje zanima.

Zelo zanimivo predavanje je izvedel priznani strokovnjak s področja nacionalne varnosti, gospod Simon Savski, univ. dipl. pravnik. Predavatelj je strokovnjak s področja varovanja, načrtovanja varovanja in risk managementa, avtor Zakona o zasebnem varovanju (ZZasV-1) in soavtor “Zakona o detektivski dejavnosti (ZDD-1) s komentarjem ” izdanem pri GV založbi.

Gospod Simon Savski je bil zaposlen v policiji in Ministrstvu za notranje zadeve, danes pa je svetovalec za varnost na Ministrstvu za pravosodje.

Je predavatelj s področja varnostnega menedžmenta in načrtovanja varovanja v izobraževalnem programu “Varovanje” ter v programih strokovnega usposabljanja in izpopolnjevanja varnostnega osebja za pridobitev nacionalnih poklicnih kvalifikacij z dolgoletnimi izkušnjami pri varovanju državnih in pravosodnih organov, normativnem in sistemskem urejanju področja zasebnega varovanja ter dolgoletnimi policijskimi izkušnjami.

Predavatelj je predstavil varnostno problematiko pri varovanju pravosodnih organov, sodišč, sodnikov in sodnega osebja ter spregovoril o odmevnih varnostnih dogodkih, ki so se v preteklosti zgodili na sodiščih, tako v Sloveniji, kot v tujini. Spregovoril je tudi o aktivnostih države in možnostih za vzpostavitev varnostnega managementa na večjih sodiščih in pravosodne policije na področju varovanja pravosodnih institucij v prihodnosti.

Preberite še: Intervju s predavateljem.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.