Slovensko združenje za varen svet na strokovnem obisku Državnega zbora RS – 4. 10. 2018

0

V organizaciji IVK inštituta/Slovenskega združenja za varen svet je dne 4.10.2018 potekal strokovni obisk  Državnega zbora RS.

Po uvodnem ogledu hrama demokracije je višji samostojni policijski inšpektor Bojan Šav, vodja referata za notranje varovanje objektov iz Centra za varovanje in zaščito predstavil referat in njegove naloge. Gre za varovanje pomembnega objekta, v katerem se sprejema zakonodaja in ki je simbol slovenske demokracije. V predstavitvi so bila predstavljena tudi varnostna tveganja,  s katerimi se pri svojem delu srečujejo. Za učinkovito obvladovanje tveganj,  je sistem varovanja urejen s fizičnim in tehničnim varovanjem, kjer ima pomembno vlogo kontrola vstopa, kontrola sumljivih pošiljk, kibernetska varnost itd. Posebno pozornost namenjajo tudi usposabljanju, ki ga izvajajo s pripadniki policije iz tujih držav, pri čemer poteka izmenjava izkušenj, ki so zelo pomembne pri varovanju in varnosti nasploh.

Foto: IVK/SZVS

Zanimiv je tudi podatek o varovanju parlamentov v tujini, ki kaže da je sistem varovanja urejen z različnimi subjekti, od Policije, vojske in zasebnih podjetij. V največ primerih varovanje v tujini izvaja Policija.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.