Pregled dela policije MAREC 2016

0

Za mesec marec nadaljujemo z statističnim pregledom dela policije, glede na število klicev na št. 113 in glede na interventne dogodke. Iz meseca v mesec je razvidno, da imajo slovenski policisti zelo veliko klicev na št. 113 in posledično veliko število interventnih dogodkov.

Skupno število kaznivih dejanj, glede na mesec februar se je povečalo za dobrih 500 primerov. Nekaj vpliva v tem delu ima tudi število dni, ki je v mesecu marcu večje, kot v februarju. Glede na mesec februar je prišlo predvsem do porasta naslednjih evidentiranih kaznivih dejanj v številu primerov: tatvine (+270), vlomi (+79), povzročitev telesnih poškodb (+44), nasilja v družini (+28), drznih tatvin (+22).

Slovensko združenje za varen svet zelo podpira delo policije in slovenskih policistov, ter njihova prizadevanja za čim višjo stopnjo nacionalne varnosti. Ob tem apeliramo na vse državljane, da bodimo v pomoč policiji, kajti edino s skupnimi močmi bomo ohranili visoko stopnjo varnosti v Sloveniji, danes, kot za prihodnje rodove.

                                                                          Skupno število              Dnevno povprečje

Varensvet.si

Pripravila: Domen Hribar, Andrej Kovačič                  E: info@varensvet.si

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.