Edvard Kodrun, varnostnik leta 2020 in prejemnik priznanja Varensvet

0

Ste prejemnik priznanja Varensvet za varnostnika leta 2020, ki ga podeljuje Inštitut za varnostno kulturo v sodelovanju Slovenskega združenja za varen svet. Kaj je po vašem mnenju potrebno, da ima oseba, ki si želi delati na področju zasebnega varovanja?

Varnostnik mora glede na delo, ki ga opravlja in ki mu je zaupano, imeti več dobrih lastnosti. Pri tem pa bi izpostavil tri, za katere menim, da bi morale biti najpomembnejše, in sicer, poštenost, urejenost in doslednost.

Na katerih področjih zasebnega varovanja ste opravljali naloge varovanja in na katerem vam delo najbolj ustreza?

V svoji poklicni karieri sem v zasebnem varovanju opravljal naloge na različnih področjih, in sicer sem opravljal naloge varnostnika na tovornem terminalu, intervencijsko varovanje, obhodno varovanje, varovanje javnih zbiranj itd. Od vseh naštetih področij mi je najbolj ustrezalo delo in naloge varovanja na tovornem terminalu.

Kako vidite zasebno varovanje v Republiki Sloveniji, in kaj bi bilo po vašem mnenju potrebno spremeniti/izboljšati?

Največji problem vidim v pomanjkanju kadra, verjetno zaradi nižjih plač v nekaterih varnostnih službah. Plačilna disciplina bi po mojem mnenju v vseh varnostnih službah morala biti enotna, posledično pa bi v varovanju ostajal boljši kader. Smiselno bi bilo organizirati tudi kakšen dodaten seminar, ki bi pripomogel k boljši usposobljenosti in večji iniciativnosti kadra.

Kateri dogodek v vaši karieri v zasebnem varovanju vam je do danes ostal najbolj v spominu?

V spominu mi je ostalo veliko dogodkov na katere sem zelo ponosen, najbolj pa mi je v spominu ostal dogodek, ko sem delo opravljal še v Gorenju Varovanje. Na tovornem terminalu sem zaustavil tovornjak, ki je bil polno naložen in brez ustrezne dokumentacije. Bil je petek, tako da je moral voznik počakati do ponedeljka ter urediti vso potrebno dokumentacijo, da je lahko zapustil varovano območje.

Kje se vidi Edvard Kodrun čez 10 let?

Do upokojitve, ki bo nastopila čez 4 leta se še naprej vidim na področju zasebnega varovanja.

K. K.                                                                 E: info@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.