Andrej Podvršič, Chief Security Officer, Chemours Company

0

Andrej Podvršič, Chief Security Officer/Generalni Direktor korporativne varnosti v korporaciji Chemours Company, predhodno  direktor korporativne varnosti  v korporaciji DuPont de Nemours International Sarl za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.

Trenutno ste edini Slovenec, ki mu je v tujini in v mednarodni korporaciji uspelo zasesti tako pomembno mesto na področju korporativne varnosti. Kako ste pravzaprav prišli v korporacijo DuPont de Nemours International Sarl in nato v Chemours Company?

Po povratku iz FBI NA Academy sem organiziral številna strokovna usposabljanja skupaj z FBI in pri tem sodeloval z g. Alan Ringgoldom. On je bil zadolžen za mednarodno sodelovanje (med drugim je preživel v Evropi kot Legat Attache, kar 12 let), ki se je po upokojitvi zaposlil v DuPont de Nemours International Sarl v Ženevi. Leta 2003 se je odločil, da je čas za dokončno upokojitev in seveda je moral poskrbeti za naslednika. Poklical me je in moram priznati, da v tistem času nisem imel dobre predstave, kaj je korporativna varnost  (in po pravici povedano, da  se danes še vedno učim). Po tem pogovoru sem zadevo preučil in ideja mi je postala nekako všeč, saj imam od nekdaj rad nove izzive. Pogovoril sem se z ženo in odločila sva se, da je vredno poskusiti, saj sem bil po 21 letih državne uprave »zrel« za manjavo poklicne poti. Seveda je bil to šele  začetek, saj je bilo kar nekaj kandidatov in celoten postopek je trajal cca pol leta. 13. junija 2003 sem imel skupaj še s tremi finalisti, šest zaključnih intervjujev in še isti dan mi je moj bodoči manager povedal, da bom dobil ponudbo. Veliko kasneje sem se pogovarjal z vsemi, ki so me intervjuvali in ne glede na pomanjkljive izkušnje v korporativnem svetu, so jih moje mrežne povezave in izkušnje s policijami v Evropi in USA, prepričale. K temu sta bistveno tudi prispevala moja pozitivnost in kot so dejali, moja energična osebnost.

Bili ste tudi generalni konzul RS v ZDA ter generalni direktor slovenske policije. Ali so vam izkušnje konzula in vodenja policije in nasploh izkušnje pri delu v policiji prišle prav za delu, ki ga trenutno opravljate?

Brez dvoma so mi izkušnje, ki sem jih pridobil pri opravljanju vodilnih funkcij pomagale pri delu, ki ga opravljam danes. Vsi vemo, da je delo z ljudmi najtežje in to velja tudi v korporativnem svetu. Pravi recept za uspešno delo je koktail med uspešno komunikacijo in sposobnostjo pogajanja, ki temelji na moči argumentov in razumevanja kompleksnega poslovnega delovanja. Moram pa poudariti, da izkušnje niso dovolj in da zahteva poklic korporativnega managerja nenehno izobraževanje in seveda izmenjavo izkušenj s stanovskimi kolegi. To nam potem omogoča, da lahko uspešno nadziramo in upravljamo s korporativnimi tveganji.

Vaše delo poteka na različnih kontinentih, namreč veliko potujete, saj pokrivate Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Ali nam lahko opišete svoj delovni urnik?

S spremembo moje službe, se je spremenila tudi moja odgovornost in s svojim timom sem odgovoren za varnost naše korporacije po celem svetu. Moj delavnik se ponavadi prične okoli 6 ure zjutraj, ko spijem prvo kavo ob prebiranju dnevnih novic s celega sveta. Ko potujem se to preseli v fitnes, saj ko potujem je dnevni urnik zelo natrpan in ne bi bilo časa za rekreacijo. Okoli 7 ure sem nato v pisarni, kjer opravim pregled aktivnosti (To Do List), ki sem jo pripravil predhodni večer. Ker se telefonske konference običajno ne pričnejo do 9 ure zjutraj (izjema so le pogovori z Azijo), ko vsa Evropa začne delovati, imam dve uri miru, da se osredotočim na projekte ali bolj zahtevne naloge. Potem pa se pričnejo sestanki, telefonske konference do kosila, ko prekinem delo za cca 1 uro. Okoli 14 ure popoldan se potem prebudijo ZDA in nato se moja pozornost usmeri na  ameriško področje in reševanje problemov preko luže. Poudariti moram, da tega dela ne bi mogel uspešno opravljati brez izvrstnega tima in samo vesel ter počaščen sem lahko, da delam z njimi.

Ali vaša korporacija zaposluje tudi mlade strokovnjake za varnost, ki šele začenjajo svojo poklicno pot na tem področju oz na kakšen način pridobivate kadre za področje korporativne varnosti?

Glede na mojo izkušnjo pri zaposlitvi v DuPont, je odgovor pritrdilen. Jasno je, da obstajata dve poti in sicer do sedaj uveljavljena, ko zaposlujemo iz vrst varnostnih struktur (vojska, policija, obveščevalne službe…) in druga, ko se interno gradi strokovne kadre, ki nato s časoma prevzamejo vodilne funkcije. Z ustanovitvijo podiplomskih študijev, kot ga ima na primer GEA College, pa bomo prišli do teoretično izobraženega kadra, ki se bo potem ob skrbnem mentorstvu nadgradil in dobili bomo profil pravega risk managerja. Zavedati se moramo, da uspešno obvadovanje varnostnih tveganj ni samo obvladovanje »klasičnih« varnostih tveganj, temveč bistveno več, saj lahko samo podjetje, ki holistično naslavlja vse poslovne rizike, deluje uspešno.

Ali nam lahko zaupate, kje boste čez 5 let, se boste ukvarjali še s področjem varnosti oz ali se boste vrnili v Slovenijo?

Danes planirati za 5 let je zelo nehvaležna naloga, ker so spremembe edina konstanta v našem svetu. Mislim, da pa bom planiral eno zadnjih poglavij v mojem poklicnem življenju in sicer kaj početi po upokojitvi. Mislim, da imam že kar nekaj dobrih idej, saj želim ostati tudi po upokojitivi aktiven in pomagati naši družbi.

Kakšno je vaše mnenje o spletnem portalu varensvet.si, ki je namenjen promociji varnosti in zaščite na vseh segmentih človekovega življenja, in ki mladim, bodočim kadrom za varnost, pomaga na poti do pridobivanja različnih izkušenj za delo na področju varnosti?

Odlična ideja in vsi skupaj se moramo potruditi, da bo ustrezno zaživela in pomagala k boljši varnostni kulturi in boljšemu razumevanju njenega pomena. Varnostna vzgoja se začne doma, nadaljuje v vrtcu, šoli in nato v poklicnem okolju. Vidim pa tudi še širšo vlogo, saj lahko pripomore, da se bo glas o Sloveniji kot o eni izmed najbolj varnih držav na svetu, razširil in pritegnil  mednarodne organizacije in tuja podjetja, da se preselijo k nam. To pa bi morala podpirati tudi Vlada RS ter tovrstne projekte sprejeti in podpirati z odprtimi rokami.

Pripravil: Andrej Kovačič                                      E: andrej.kovacic@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.