Varnost v lokalni skupnosti – seminarji za občane: celovita osebna varnost občanov in samoobramba

0

Danes, ko varnost v svetu in pri nas postaja temelj za normalno delovanje in razvoj družbe ter kvalitetno življenje ljudi, je zelo pomembno, koliko znanja o tem imamo občani, da bomo živeli (bolj) varno. V časih gospodarske stiske, so mnogi ljudje še toliko bolj zaskrbljeni zaradi nevarnosti naraščanja kriminala v njihovih skupnostih. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da smo za svojo varnost občani v prvi vrsti odgovorni sami. Policija in druge organizacije, ki delujejo na tem področju so nam seveda v pomoč.

Tako obstajajo načini, ki nam pomagajo, da lahko učinkovito poskrbimo za svojo celovito osebno varnost in varnost svojega premoženja. Na ta način lahko občani pripomoremo, da je lokalna skupnost (bolj) varna. Pri tem pa imajo zelo pomembno vlogo sosedi in krepitev socialnega kapitala v lokalni skupnosti.

V IVK Inštitutu za varnostno kulturo in Slovenskemu združenju za varen svet, ki med drugim delujeta na področju varnosti v lokalni skupnosti se zavedamo moči in krepitve preventivnega delovanja občanov za zmanjševanje oz. preprečevanje kriminala.

S tem namenom organiziramo seminarje v različnih slovenskih krajih in občinah. Na seminarju bomo obravnavali varnostno problematiko v občini, ter se osredotočili predvsem na načine preprečevanja nasilnih kaznivih dejanj s področja osebne varnosti občanov. Torej, kako tovrstna kazniva dejanja v bodoče v čim večji meri preprečiti oz. se jim še pravočasno izogniti. Tveganja za osebno varnost so praktično povsod, na ulici, v službi, na potovanjih, v šolah, na zabavah, v prometu (štopanje) in žal tudi v domačem okolju, kjer bi morali biti najbolj varni.

Ker pa se vedno ni mogoče izogniti situacijam, ki so z vidika fizičnih napadov in tovrstnega nasilja neizbežne, je pomembno, da občani poznamo tudi načine, s katerimi lahko odvrnemo protipraven napad. V tem delu bodo občanom predstavljene tudi določene tehnike samoobrambe, ki so z vidika silobrana dovoljene.

Cena za udeležbo na 3-urnem seminarju znaša 15,00 EUR na osebo/pari 25,00 EUR. Število mest na seminarju je omejeno.

V primeru, da bi želeli, da seminar organiziramo tudi v vašem kraju, in v sodelovanju z vami, nas prosim kontaktirajte na: andrej.kovacic@varensvet.si in/ali na tel. št. 031/202-456.

V dogovoru z vami je lahko cena za občana/udeležence seminarja tudi nižja.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.