STOP NASILJU! – »Nasilje rojeva nasilje, dobra beseda pa dobre ljudi!« – delavnica za mlade 9.8.2017

0

Dne 9.8.2017 v dopoldanskem času je v Centru Varensvet Ljubljana potekala ustvarjalna delavnica za mlade na temo STOP NASILJU. Nasilje med in nad mladimi je področje, kateremu bi morali kot družba nameniti še več pozornosti z namenom, da vsi mladi pravočasno spoznajo prave načine za reševanje medosebnih konfliktov oz. nesoglasij, ki lahko pripeljejo do nasilnih dejanj. Prav tako je potrebno krepiti zavedanje o pomenu prijateljstva in ljubezni, brez katerega bomo ljudje in svet okoli nas postali še bolj odtujeni.

Delavnico je vodila Tricia Rebeka Hraščanec (v letu 2016/17 učenka OŠ Martina Krpana, Ljubljana), zmagovalka natečaja IVKO išče prijatelje in varne zgodbe, ki jo je v letu 2015/16 organiziral IVK Inštitut za varnostno kulturo, in na podlagi katerega je nato nastala tudi brezplačna knjiga za otroke na omenjeno temo.

Tricia Rebeka z svojimi risbami sodeluje tudi pri nastajanju nove knjige na temo STOP NASILJU! – »Nasilje rojeva nasilje, dobra beseda pa dobre ljudi!«, katere zgodbo sta napisali učenki Lana Krotko in Mila Kuzmanov iz Osnovne šole Vodmat, Ljubljana.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.