Izbor varna in urejena soseska/naselje v Sloveniji

0

Slovensko združenje za varen svet, vabi vse slovenske občine k predstavitvi varnih in urejenih sosesk/naselij. V kratki predstavitvi, ki naj obsega največ 300 besed, predstavite primere in dobre prakse iz vašega lokalnega okolja. V predstavitvi nam pošljete osnovne podatke (lokacija, št. prebivalcev, velikost območja ipd) in organiziranost v smeri varne in urejene soseske/naselja. Zaželena je tudi kakšna fotografija. Pri opisu so pomembni vsi vidiki zagotavljanja varne soseske/naselja, preventivno delovanje občanov pri zmanjševanju kriminala, ter tovrstna organiziranost, prostorska ureditev, morebitno obhodno izvajanje varovanja s strani zasebno-varnostnih služb, občinskega redarstva, policije itd.

Komisija, bo v prvem krogu izbrala 5 najboljših primerov dobre prakse. V drugem krogu bodo v izboru najboljšega primera imeli možnost sodelovati tudi predstavniki vseh sodelujočih občin, in sicer na način glasovanja. Pred tem bodo posredovani vsi podatki in informacije v zvezi s prvim izborom. Komisija bo opravila tudi ogled sosesk/naselij, ki bodo prišle v ožji izbor.

Prijave za sodelovanje zbiramo vključno do 15.12.2015 na info@varensvet.si, kjer nam pošljete običajno sporočilo, da svojo občino prijavljate k brezplačnem sodelovanju.

Opis s primeri predlagane varne in urejene soseske/naselja, pošljete najkasneje do vključno 31.01.2016. Na portalu varensvet.si bodo predstavljeni primeri dobre prakse, ki bodo prišli v ožji izbor. Za predstavitev dobre prakse, in za posebno prizadevnost na področju lokalne varnosti, bo podeljena nagrada.

Ker se je za izbor prijavila ena slovenska občina, podelitev nagrade ni bila izvedena (15.3.2016).

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.