Slovensko združenje za varen svet na strokovnem obisku v Steklarni Hrastnik – 30.1.2018

0

Člani Slovenskega združenja za varen svet so dne 30.1.2018 obiskali podjetje Steklarno Hrastnik d.o.o., ki je drugo največje podjetje v Zasavju s cca. 700 zaposlenimi. Na strokovnem obisku sta nas sprejela varnostna menedžerka in pooblaščenka za varstvo okolja, Simona Lesar in vodja fizičnega varovanja, Rajko Rorič.

V prvem delu nam je gospa Lesar predstavila podjetje in njegov razvoj skozi čas, čigar začetki segajo v leto 1860, kar jih bogati izjemna tradicija. Podjetje se lahko pohvali s številnimi strokovnimi certifikati in certifikati v smeri družbene odgovornosti in skrbi za zaposlene.

V nadaljevanju smo spoznali tudi sistem fizičnega varovanja, saj ima podjetje interno službo varovanja z licenco za izvajanje varovanja ljudi in premoženja. Gospod Rorič nam je predstavil delovanje fizičnega varovanja in sistem izobraževanja, ki ga prilagajajo glede na potrebe časa in varnostnim tveganjem.

Na obisku smo si ogledali tudi, kako poteka izdelava steklenih izdelkov in tehnologijo, ki je v pomoč pri delovnih procesih, kar jim omogočajo tehnološke rešitve od robotike naprej.

Foto: R.T. (Simona Lesar in Andrej Kovačič)

Na koncu smo se gostiteljem zahvalili za prijazen sprejem in zanimivo predstavitev družbeno odgovornega podjetja, ter jim v zahvalo izročili stekleno plaketo z napisom Skupaj za bolj varen svet. Podjetje z interno službo varovanja skrbi za varni svet v svojem, lokalnem okolju, ki tvori mozaik varnega sveta gledano globalno.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.