Projekt VARNA ŠOLA v občini Kočevje – 31. 08. 2023 (VARENSVET)

0

V Kulturnem centru Kočevje je dne, 31. 08. 2023 potekalo izobraževanje za strokovne delavce šole štirih osnovnih šol v Kočevju (OŠ zbora odposlancev, OŠ ob Rinži, OŠ Stara Cerkev in OŠ Ljubo Šercer). Udeležence, ki so do zadnjega sedeža napolnili dvorano je nagovoril podžupan občine Kočevje, Andrej Mladenović, ki je poudaril velik pomen tovrstnega izobraževanja, zato je občina Kočevje pristopila k podpori izvedbe projekta. V nadaljevanju je udeležence nagovoril tudi Andrej Kovačič, predstavnik IVK Inštituta za varnostno kulturo, ki je izvajalec projekta.

Po pozdravnih nagovorih sta sledili dve predavanji in sicer s področja fizične in spletne varnosti ter šolskih timov za varnost in nasilje, ki sta ga izvedla člana IVK Multidisciplinarnega tima za varnost in nasilje, ki deluje v IVK Inštitutu za varnostno kulturo.

Foto: Varensvet.si

V šolskem letu 2023/24 v Sloveniji poteka projekt VARNA ŠOLA, ki ga izvaja IVK Inštitut za varnostno kulturo in v katero je vključenih 5 osnovnih šol. V projekt je vključena tudi občina Kočevje, ki je celovito pristopila k izvedbi projekta in sicer z vsemi štirimi osnovnimi šolami.

Projekt vsebuje izobraževanje za zaposlene, učence in starše, vzpostavitev  šolskega tima za varnost in nasilje (zaposleni), vzpostavitev  ambasadorjev za varnost in nenasilje (učenci), dan za varnost in varnostno kulturo, konferenco za šolsko varnost idr. Obravnavana področja so predvsem fizična, psihološka in spletna varnost.

Vse organizacije in vzgojno izobraževalni zavodi, ki se zavedajo pomena varnosti in varnostne kulture v svojem okolju na tem področju delujejo odgovorno in se vključujejo v projekte, ki celovito zajemajo problematiko varnosti in nasilja, ter krepijo preventivno delovanje in ozaveščanje o pomenu varnostne kulture. Občina Kočevje je v tem delu v Sloveniji primer dobre prakse, ki jo velja še posebej izpostaviti.

K. K.                                                                                                        Email: info@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.