Preverjanje ozadja oseb in podjetij

0

Veliko podatkov in informacij je danes dostopnih preko interneta… Vendar ni nujno, da so točne, velikokrat pa se zgodi, da takšni podatki in informacije izkazujejo nekaj, kar je popolnoma netočno. Tudi »uradne« informacije iz baz, kot je npr. register premičnega premoženja, nepremičnin lahko izkazuje, da je oseba »revež«, nezmožen plačati kakršne koli obveznosti, dolgove, uradno komajda preživi mesec, dejansko pa živi na veliki nogi, vozi prestižna vozila, plovila in ima luksuzen življenjski slog.

Prava preverka je zato veliko več kot le pregled »iz pisarne«, ampak je to terensko delo. Tudi iz uradnih baz podatkov, javno dostopnih brezplačnih in plačljivih baz podatkov je potrebno informacije še vedno preveriti in potrditi. Zbrane informacije preko interneta in baz podatkov služijo samo za sam začetek preverke.

Pravijo, da beseda in papir »vse preneseta« in verjemite, da lahko mi, ki imamo vsakodnevno izkušnje z odkrivanjem laži , to še kako potrdimo!

Skoraj vsaka preverka ozadja je drugačna in se prilagodi temu, kar stranka potrebuje. Je potrebno preveriti dejansko premoženjsko stanje ali lojalnost zaposlenega, novega poslovnega partnerja, varuško, ki ima dostop do vašega stanovanja in s tem zasebnosti?

Ljudje pogosto lažejo o:

  • diplomah in izobrazbi, šolanju,
  • preteklih zaposlitvah in kompetencah,
  • preteklih škodnih ravnanjih, vpletenosti v pravde, ovadbe, kazniva dejanja,
  • svojem karakterju.

Preventivna preverka ozadja osebe, povezanih oseb ali podjetja je veliko cenejša kot napačna odločitev!

Avtorica: Bernarda Škrabar, detektivka / Bernardin blog

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.