Predavanje na temo Korporativne varnosti v finančnih institucijah/organizacijah – 11. 12. 2023

0

Dne, 11. 12. 2023 je predstavnik IVK Inštituta za varnostno kulturo, Andrej Kovačič študentom v programu varnost in policijsko delo na Fakulteti za varnostne vede Univerza v Mariboru izvedel predavanje. Tema predavanja je bila Korporativna varnost v finančnih institucijah/organizacijah, s poudarkom na bančnem sektorju in igralništva.

Udeleženci so spoznali Korporativni varnostni management, sistem delovanja za zagotavljanje najvišjega nivoja Korporativne varnosti in segmentov, ki jo sestavljajo, poklice, varnostne cone in njihov pomen za zagotavljanje celovite varnosti, pomen proaktivnega dela varnostne službe, kriminaliteto, ki jo zbira in analizira FBI v ZDA itd.

V drugem delu predavanja so se udeleženci razdelili na skupine, kjer so dobili naloge, ki so jih v vlogi strokovnjakov morali realizirati ter predstaviti.

Vsi udeleženci so v zaključnem delu predavanja prejeli IVK medalje z sloganom SKUPAJ ZA VAREN SVET, ki je slogan IVK Inštituta za varnostno kulturo. Vsak posameznik namreč lahko prispeva v mozaik naše skupne varnosti pri čemer moramo vedno začeti pri sebi. Še posebej pa je to pomembno za bodoče strokovnjakinje in strokovnjake na področju varnosti in varovanja.

Portal Varensvet.si                                                         E: info@varensvet.si

Fotografije v slaidih, vir Pixaby

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.