Mesečno srečanje IVK/Slovenskega združenja za varen svet na temo izrednih dogodkov/Amok situacij – 29. 01. 2019

0

Dne 29.01.2019 ob 17. uri je v Ljubljani, v organizaciji IVK/Slovenskega združenja za varen svet in v sodelovanju Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru potekalo redno mesečno srečanje. Na srečanju smo gostili strokovnjaka z dolgoletnimi izkušnjami na obravnavanem področju,Vladimirja ILIĆA, višjega samostojnega policijskega inšpektorja iz Službe generalne direktorice policije, Sektorja za policijska pooblastila in preventivo, Generalne policijske uprave.

Tema predavanja so bili izredni dogodki, ki vključujejo elemente nasilja z uporabo strelnega orožja in drugega hladnega orožja, kar je odvisno od države do države in njenih zgodovinskih značilnosti. Predstavljeni so bili najpogostejši vzroki za tovrstno nasilje in analize konkretnih AMOK situacij. Prav tako je bila predstavljena analiza dogodka, ki se je zgodil v RS, ter nekaj odmevnih dogodkov v tujini. Pri tovrstnih dogodkih, če se morebiti znajdemo v njih je pomembno, da ustrezno odreagiramo, tako na ravni državljana, kot v primeru, če se takšen izredni dogodek pripeti v našem delovnem okolju, organizacijah, izobraževalnih ustanovah, na varovanem območju, kjer varnostne službe izvajajo naloge varovanja, pri varovanju oseb ipd.

Predavatelju in strokovnjaku iz Policije je bila na koncu srečanja podeljena zahvalna plaketa za sodelovanje in za prizadevanje za bolj varno skupnost, ki jo je podelil predsednik Slovenskega združenja za varen svet, Andrej Kovačič.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.