Mesečno srečanje IVK/Slovenskega združenja za varen svet na temo korporativnega varovanja v finančnih ustanovah – 26 .02. 2019

0

V organizaciji IVK/Slovenskega združenja za varen svet in v sodelovanju Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru je dne 26. 02. 2019 ob 17. uri potekalo redno mesečno srečanje na temo Korporativnega varovanja v finančnih ustanovah. Tokratni gost na srečanju je bil mag. Žiga Kosirnik s področja varovanja NLB, ki je predstavil organizacijo varovanja v smeri koga, kaj in kako varujejo. Glede na različne države, kjer ima NLB poslovalnice, se pri svojem delu srečujejo s številnimi varnostnimi izzivi.

Strokovnjak za korporativno varovanje je v svoji predstavitvi posebej poudaril celovit pristop obvladovanja varnostnih tveganj, od ohranjanja dobre varnostne kulture zaposlenih, varovanja podatkov in informacij, fizičnega, mehanskega in tehničnega varovanja. Pri vsem ima opremljenost z mehanskim varovanjem še posebno težo, ko govorimo o varovanju sefov, bankomatov in trezorskih blagajn. Pri svojem delu med drugim namenjajo posebno pozornost varnosti svojih zaposlenih, ne glede na funkcijo in status.

Optimalno varovanje je tako mogoče zagotavljati z učinkovitim fizičnim, mehanskim in tehničnim varovanjem.

Foto: IVK/SZVS

Za sodelovanje na srečanju se je strokovnjaku za korporativno varovanje zahvalil predsednik Slovenskega združenja za varen svet, Andrej Kovačič, ki je gostu podelil zahvalno plaketo.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.