2. IVK natečaj 2015/16: Ivko išče prijatelje in varne zgodbe – prijave odprte

0

MOJA ŠOLA – VARNA ŠOLA

2. IVK NATEČAJ: Ivko išče prijatelje in varne zgodbe

Dragi ljubitelji in ustvarjalci pisane besede in risanih zgodb na temo varnostne kulture, nenasilja in varnosti.

IVK Inštitut za varnostno kulturo v sodelovanju Slovenskega združenja za varen svet, organizira 2. IVK natečaj Ivko išče prijatelje in varne zgodbe. Z natečajem želimo spodbuditi zanimanje in željo, da z nami delite svoja prizadevanja za dvig varnostne kulture mladih in za varno šolsko okolje.

POGOJI SODELOVANJA:
KDO? Natečaj je namenjen učencem od 1.-9. razreda
DO KDAJ? Izdelke bomo sprejemali do vključno 31. avgusta 2016. Izdelke pošljite po e-pošti na naslov: andrej.kovacic@institut-ivk.si, s pripisom: IVK NATEČAJ
KAKO? Z ustvarjanjem del na eno izmed razpisanih tem:

  1. Risbe na temo nenasilja, varnosti in prijateljstva;
  2. S kratko zgodbo z naslovom Ambasador/ka varnosti, to sem jaz; do 300 besed;
  3. S pesmijo na temo varnosti in nenasilja.

Zaradi objav na portalu www.varensvet.si, sprejemamo risbe v jpg obliki, zgodbe in pesmi pa v doc obliki (word). 

TEHNIČNE ZAHTEVE Na prvi strani izdelka zapišite podatke avtorja/avtorice (ime in priimek, razred in OŠ). Pri tem je zaželena tudi navedba mentorja.
KRITERIJI IZBORA: Skladnost vsebine z razpisanimi temami, izvirnost v smeri preventivnega pomena za varnostno kulturo in nivo izraznosti, inovativnost v slogu.

OBJAVA NAJBOLJŠIH: Strokovna komisija bo izbrala tri najboljša dela v vsaki temi/kategoriji. Zmagovalna dela bodo predstavljena na posebnem dogodku. Za svoj dosežek bodo zmagovalci prejeli tudi simbolno nagrado. Dobitnike nagrade bomo o uvrstitvi obvestili v šolskem letu 2016/17.

Vsa poslana dela bomo z dovoljenjem staršev oz skrbnikov sodelujočih otrok, objavili na portalu www.varensvet.si. Najboljše izdelke bomo objavili tudi v e-knjigi.

Zmagovalec/ka v kategoriji NAJ risba, bo imel/a možnost sodelovati pri nastajanju risane zmagovalne zgodbe, ki bo objavljena v e-knjigi po končanem projektu.

Mentorji in mentorice zmagovalnih izdelkov se bodo uvrstili/e v izbor za naziv AMBASADOR/KA ŠOLSKE VARNOSTI 2016.

Šole, ki se prijavljate za sodelovanje v natečaju pošljete prijavnico na elektronski naslov: andrej.kovacic@institut-ivk.si

V primeru, da se šola na natečaj ne bo prijavila, bi si pa kateri starši želeli, da njihov otrok sodeluje na natečaju, lahko šola poda prijavo in soglasje za sodelovanje.

Zraven prijavnice pošljete tudi logo/znak šole v jpg obliki, ki bo objavljen na strani z izdelki sodelujočih šol.

PODATKI, KI JIH POTREBUJEMO OB PRIJAVI NA NATEČAJ

Logotip šole
Naziv šole
Naslov (ulica, kraj)
Ime in priimek koordinatorja
Elektronski naslov kontaktne osebe
Za vse dodatne informacije se lahko oglasite vodji projekta:
Andrej Kovačič

M: +386 31 202 456

E: andrej.kovacic@institut-ivk.si

 
Knjiga STOP NASILJU!-prava izbira, ki je izšla po 1. IVK natečaju v letu 2015. Ogled knjige tukaj.

Natečaj vključuje objavo poslanih izdelkov na portalu Varensvet.si. Objav ne honoriramo. S prijavo in sodelovanjem starši sodelujočega na natečaju soglašajo, da se objavi izdelke in podatke o njihovem otroku o avtorstvu. Gre za podatke na prvi strani izdelka (ime in priimek, razred in naziv šole). V primeru, če izdelki ne bodo na prvi strani opremljeni s podatki sodelujočega, ima organizator natečaja pravico, da izdelka ne objavi na portalu.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.