Za varnost na smučiščih skrbijo tudi policisti

0

Ker smo na vrhuncu smučarske sezone in ker je pred nami lep konec tedna, ki ga bo precej ljudi gotovo preživelo na smučiščih, policisti opozarjamo na varno smučanje.

Smučanje je eden od bolj zanimivih zimskih športov, ki pa poleg užitka prinaša tudi tveganje. Če svoje znanje smučanja precenimo, se lahko kaj hitro znajdemo v težavah ali v težave zaradi nas zaidejo drugi.

Smucanje_4

Foto: policija

Za varnost na smučiščih skrbimo tudi policisti. Predvsem pa je pomembno, da za to najprej poskrbite sami. Pomembno je, da se zavedate svojih smučarskih sposobnosti in da prilagodite vožnjo sebi, terenu in ostalim smučarjem, da niste pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi ter da pazite na svojo smučarsko opremo in druge vrednejše predmete. Posebej bodite pozorni na otroke in slabše smučarje ali deskarje. Smučajte na urejenih smučiščih, hodite pa le ob njihovem robu.

Več na naši spletni strani: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/82651-tudi-varna-smuka-je-lahko-zabavna

Mag. Vesna Drole, Vodja Sektorja za odnose z javnostmi Policije

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.