Vabilo na konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih v Sloveniji

0

Spoštovani,

Vljudno vas vabimo, da se udeležite Prve nacionalne konference o varnosti v lokalnih skupnostih, ki jo Fakulteta za varnostne vede UM skupaj z Mestno občino Ljubljana organizira 27. 11. 2015 z začetkom ob 9. uri v Veliki sejni dvorani Mestne hiše Mestne občine Ljubljana, Mestni trg 1, Ljubljana.

MOL

Pobuda za Prvo nacionalno konferenco o varnosti v lokalnih skupnostih je nastala v okviru raziskovalnega dela Programske skupine Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, ki jo vodi prof. dr. Gorazd Meško. Glavne vsebinske smernice raziskovalnega projekta so v multidisciplinarnem preučevanju varnosti v lokalnih skupnostih, s ciljem predlaganja uporabnih rešitev za bolj učinkovito zagotavljanje varnosti v lokalnih (oz. mestnih) skupnostih v Sloveniji.

Sistematično in poglobljeno raziskovanje varnosti v lokalnih skupnostih je izjemno velika priložnost za Slovenijo ter njeno teorijo in prakso, saj lahko kot majhna država predstavlja vzorčni primer dobre prakse za druge članice EU in širše. Konferenca preusmerja pozornost raziskovalcev in strokovne javnosti s teoretične ravni na preverjanje znanstvenih spoznanj in vrednosti teh spoznanj za prakso. Namenjena je vsem, ki se na kakršenkoli način srečujejo z odgovornimi nalogami na področju zagotavljanja varnosti v lokalnih skupnostih (od izvedbe občinskih načrtov varnosti do soodgovornosti deležnikov za stanje varnosti v občinah).

Program konference in ostale informacije so vam na voljo na spletni strani http://www.fvv.um.si/vls/.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijave sprejemamo do 20. 11. 2015 oziroma do zapolnitve prostih mest. Obrazec za prijavo najdete na spletni strani konference. Z morebitnimi vprašanji se lahko obrnete na dr. Branka Lobnikarja (branko.lobnikar@fvv.uni-mb.si; 01 300 83 45) ali Bernardo Tominc (bernarda.tominc@fvv.uni-mb.si; 01 300 83 31).

Vljudno vabljeni!

Izr. prof. dr. Andrej Sotlar

Dekan

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.