V organizaciji Slovenskega združenja za varen svet izvedli streljanje, spoznali različno orožje ter se seznanili s postopki oživljanja – 12.7.2017

0

V organizaciji Slovenskega združenja za varen svet je dne 12.7.2017 potekalo mesečno srečanje, kjer smo v prvem delu obiskali strelišče Rudnik v Ljubljani. Po uvodnem delu o ravnanju z strelnim orožjem, smo izvedli tudi streljanje s poštolami Glock in Češko zbrojevko CZ. Inštruktorjema se zahvaljujemo za odlično predstavitev uvodnega dela in za pomoč na strelišču pri izvedbi streljanja.

V nadaljevanju srečanja smo si v Centru Varensvet v Ljubljani ogledali še različne modele strelnega orožja, in nekaj kosov hladnega orožja, spoznali nož, ki ga uporabljajo piloti v ameriški vojski in druge zanimive nože ter katane, japonske meče, japonske sablje ipd.

V zadnjem delu srečanja pa smo se seznanili še z temeljnimi postopki oživljanja (OTP) oz. s postopki nudenja prve pomoči. To je področje, ki bi ga morali vsi državljani poznati vsaj do takšne mere, da bi lahko pomagali človeku, ki je v takšnih primerih potreben pomoči, saj običajno štejejo minute za ohranitev življenja.

Kolegom iz združenja se zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi srečanja, za odlično predstavitev orožja in temeljnega postopka oživljanja ter za prikaz ravnanja v primeru hudih telesnih opeklin.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.