Slovensko združenje za varen svet na obisku podjetja Erste Card d.o.o. – tema Goljufije v finančnem/bančnem sektorju – 23.5.2017

0

Slovensko združenje za varen svet je dne 23. 5. 2017 obiskalo podjetje Erste Card, d.o.o., lastnika licence Diners Club International za Slovenijo. Sprejel nas je direktor družbe, mr. sc. Mladen Mirko Tepuš, MBA. Tema srečanja je bila namenjena Goljufijam in drugim kaznivim dejanjem v finančnem/bančnem sektorju.

V uvodnem delu je direktor predstavil svojo poklicno pot v finančnih institucijah v regiji, kjer je dolga leta delal kot nadzornik centralne banke in notranji revizor v privatnem sektorju. Predstavil je tudi sedanjo družbo, kjer opravlja naloge direktorja.

V nadaljevanju srečanja so bili predstavljeni primeri prevar v finančnih institucijah, indici, ki kažejo na goljufije, goljufije z bančnimi karticami, posledice goljufij v širšem kontekstu, orodje za razumevanje okoliščin pri preiskovanju kaznivih dejanj ter vlogi medijev pri poročanju o tovrstnih dogodkih.

Po koncu srečanja so se na delovnem srečanju sestali še Strokovni odbori IVK inštituta/Slovenskega združenja za varen svet.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.