Slovensko združenje za varen svet na obisku Policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana in oddelka za šolanje službenih psov policije 28.11.2017

0

V organizaciji Slovenskega združenja za varen svet je bil dne 28.11.2017 uspešno izveden obisk Policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana in Oddelka za šolanje službenih psov. Na obisku sta nas sprejela komandir PPVSP Ljubljana Tadej Nagode in vodja Oddelka za šolanje službenih psov v Gmajnicah Marko Medvešek.

Foto: IVK/Varensvet

V slovenski policiji ločijo službene pse za splošno in specialistično uporabo. Prvi so t.i. patruljni psi, ki so namenjeni predvsem vzdrževanju javnega reda in miru, ter preventivnemu delovanju, drugi pa iskanju prepovedanih drog in eksplozivov, uporabljenega strelnega orožja, bioloških sledi ipd.

Foto: IVK/Varensvet

Na zelo zanimivem obisku smo od blizu spoznali delo in šolanje službenih psov v policiji, ki ima v splošni uporabi belgijske ovčarje, nizozemske ovčarje, nemške ovčarje in rotvajlerje. Med tem, ko ima za specialistično uporabo v uporabi belgijske ovčarje, nemške kratkodlake ptičarje in angleške špringel španjele.

Foto: Policija

Videli smo tudi prikaz iskanja bioloških sledi, ki jih storilci kaznivih dejanj običajno zakrijejo, vendar je odkritje za dobro šolanega psa dokaj lahka naloga.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.