SGB d.o.o. prejel nagrado za projekt z najuspešnejšim zmanjšanjem kriminalitete

0

”V podjetju SGB d.o.o. že vrsto let zastopajo inovativne izdelke SelectaDNA za forenzično označevanje predmetov. Izdelki SelectaDNA z inovativno tehnologijo sintetične DNA poskrbijo, da lahko na popolnoma neopazen, neinvaziven in enostaven način označimo vredne predmete ter jih tako zaščitimo pred krajo. Izdelki so formulirani v obliki gela, masti, spreja ali tekočine, ki se enostavno nanese na površino in tam obstane več mesecev ali let.

sgb-3

Foto: arhiv SGB d.o.o.

O uspešnem delovanju izdelkov SelectaDNA na območju Slovenije govori tudi njihovo sodelovanje s Slovenskimi Železnicami za katerega so s strani proizvajalca – angleškega podjetja Selectamark plc prejeli nagrado za projekt z najuspešnejšim zmanjšanjem kriminalitete.

sgb-1

Foto: arhiv SGB d.o.o.

S podjetjem Slovenske Železnice sodelujejo že od aprila 2014, ko so z izdelki SelectaDNA prvič označili vredne kovine in drugo vrednejšo zunanjo infrastrukturo, ki je last železnic. Uporabili so izdelka SelectaDNA Trace in SelectaDNA mast. Označena območja so opremili z opozorilnimi tablami, ki poskrbijo za odganjanje tatov. Vse od označitve do danes, na označenih območjih kraj praktično ni več, kar je izjemen uspeh v primerjavi z izgubami, ki so podjetju prej povzročile kraje. SelectaDNA izdelki so izjemna rešitev za zmanjšanje kriminalitete, ki je stroškovno učinkovita in enostavna ter tako predstavlja pametno investicijo in ne strošek.

Tovrstna rešitev je primerna tako za podjetja kot fizične osebe ter vse materiale in zunanje vplive.”

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.