Mesečno srečanje v Detektivsko varnostni agenciji – 22. 6. 2020 (VARENSVET)

0

Dne 22. 6. 2020 je potekalo mesečno srečanje v organizaciji Slovenskega združenja za varen svet na temo anonimnosti v informacijski dobi oziroma dobi velikih podatkov. Kot pravi predstavnik Detektivsko varnostne agencije, ki je bila tokrat gostiteljica srečanja, da smo v današnjem času anonimni obstajata le dve možnosti. Ali živimo nekje “odrezani” od celega sveta, kot kak hobit, ali pa ne vemo o čem govorimo. V informacijski dobi namreč popolne anonimnosti ne poznamo. Predstavnik gostitelja je predstavil portretiranje odtekanja informacij iz naših elektronskih naprav in prikazal tranzicije iz golih “anonimnih” podatkov v osebne informacije, ki identificirajo posameznika. Predstavljen je bil tudi primer, kako iz deanonimiziranih podatkov, katere zbira Google lahko dobimo povsem osebne informacije posameznika in sicer spremljanje gibanja oseb in njihovih dnevnih poti.

Srečanje je potekalo v sproščenem vzdušju, udeleženci srečanja pa so pridobili nekaj novih in pomembnih informacij o zasebnosti oziroma anonimnosti v informacijski dobi.

Na koncu srečanja smo se Bernardi Škrabar, detektivki in direktorici Detektivsko varnostne agencije zahvalili za prijazen sprejem, predavatelju pa za izjemno zanimivo predstavitev tematike.

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.