Dan slovenskega zasebnega varovanja 2015

0

Zbornica za razvoj slovenskega zasebnega varovanja, je v ponedeljek, dne 16.11.2015, v veliki dvorani Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani, organizirala tradicionalni Dan slovenskega zasebnega varovanja. Tema letošnjega posveta je nosila delovni naslov Učinkovitost državne regulative v panogi zasebnega varovanja. Dogodek so sooblikovali strokovnjaki s področja slovenskega zasebnega varovanja, Ministrstva za notranje zadeve, tujine ter drugih institucij, ki so pomembne za delovanje in razvoj zasebnega varovanja v Republiki Sloveniji.

Udeležence posveta so nagovorili, g. Branko Slak, Predsednik Zbornice za razvoj slovenskega zasebnega varovanja, ga. Vlasta Nussdorfer, Varuhinja človekovih pravic, g. Boris Štefanec, Predsednik komisije za preprečevanje korupcije, g. Andrej Špenga, Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve, dr. Andrej Sotlar, Dekan fakultete za varnostne vede in generalni direktor GZS, mag. Samo Hribar Milič.

Na posvetu je sodeloval tudi, g. Andrej Kovačič, Predsednik slovenskega združenja za varen svet in sicer z naslovom referata, Zasebno varovanje v RS – promocija dejavnosti, poklicev in dobrih praks. V svojem nastopu je predstavil tudi Slovensko združenje za varen svet in portal Varensvet.si, ki je med drugim namenjen tudi promociji zasebnega varovanja, predvsem pozitivnih vidikov, ki ga ima zasebno varovanje, kot pomemben del nacionalne varnosti.

Naznanjen je bil tudi izbor varnostnika in varnostnice leta 2015, ki ga bo izvedlo Slovensko združenje za varen svet.

Dostop do Zbornika prispevkov: http://www.zrszv.si/images/DSZV_2015_ZBORNIK_PRISPEVKOV.pdf

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.