Aktivni državljani za varno in urejeno lokalno skupnost

0

Ste kaj  opazili ali opažate, kar vpliva na (ne)varnost in (ne)urejenost lokalnega okolja, se pa zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne želite izpostavljati?

V ta namen vas vabimo, k skupnem sodelovanju in prizadevanju za varno in urejeno lokalno skupnost. Informirajte nas z vsemi opažanji in dogodki, ki ste jih zaznali, bodisi v svojem bivalnem in/ali poslovnem okolju in ki so pomembni za varnost in urejenost v vaši skupnosti. Namesto vas bomo zadeve posredovali pristojnim organom in službam ter spremljali njihovo obravnavo.

Pri tem ostajamo v okvirih preventivnega svetovanja, ozaveščanja o težavah na področjih, ki so pomembna za varno in urejeno lokalno skupnost, in kje lahko vsak posameznik pomaga, da nam bo življenje v skupnosti kvalitetno, torej lepše, boljše in lažje.

Sporočite nam lahko informacije o naslednjih opažanjih:
  • v vašem okolju poteka preprodaja prepovedanih drog/mamil;
  • opažate nasilništvo;
  • opažate nasilje v družini;
  • poškodovano infrastrukturo;
  • vandalizem;
  • zbiranje sumljivih skupin/oseb na določenem kraju;
  • ostala moteča dejanja, ki vplivajo na varnost, urejenost in počutje v lokalnem okolju.

Pri tem ste lahko anonimni ali pa nam sporočite svoje podatke (ime in priimek in email/naslov). V določenih primerih, ko/če ne bo dovolj podatkov za uradno obravnavo, bomo zaradi dodatnih informacij potrebovali še kakšen podatek.

Pri sporočanju bomo potrebovali naslednje podatke:
  • kdaj, kje in kaj ste opazili (morebitne podatke o osebi, njen opis, registrski tablici itd);
  • odvisno od narave opažanja/dogodka je zelo zaželena tudi kakšna fotografija (npr. z vozilom je nekdo polomil drog javne razsvetljave, zabojnike za ločevanje odpadkov ipd).

Kontaktni e-naslov: info@varensvet.si

Zbrane informacije bomo posredovali pristojnim službam in organom, ter jih statistično obdelali, v začetku prihodnjega leta pa predstavili slovenski javnosti.

V primeru, da ste o zadevi že obvestili policijo in/ali druge službe, lahko kljub temu obvestite tudi nas.

Najbolj prizadevni in aktivni državljani bodo nagrajeni. V tej smeri bomo izbrali tudi Civilista za lokalno varnost leta 2016.

Več kot nas bo, in bolj ko bomo aktivni, hitreje in lažje nam bo uspelo premikati stvari na bolje, ter na ta način prispevati za bolj varen svet.

Vljudno vabljeni!

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.