Slovensko združenje za varen svet na obisku podjetja Arex, proizvajalca izdelkov za obrambno industrijo – 25.4.2017

0

Slovensko združenje za varen svet je dne 25.4.2017 obiskalo podjetje Arex v Šentjerneju, ki izdeluje izdelke za obrambno industrijo (orožje, neprobojne jopiče, torbe itd).  Sprejel nas je lastnik in direktor podjetja, gospod Ivan Kralj, ter nam predstavil podjetje od nastanka do danes.  

Foto: IVK/SZVS

Podjetje svoj program izdelkov izvaža v 40 držav po celem svetu. Njihova pištola Rex Zero 1 je med desetimi pištolami v ZDA zasedla 1. mesto, kar kaže na izjemen potencial in kvaliteto slovenskega podjetja v svetovnem merilu.

Pištolo (na sliki spodaj) so v podjetju Arex izdelali v lanskem letu, posebej za ameriškega predsednika ZDA, Donalda Trumpa, in mu jo za darilo izročili 3 mesece preden je bil izvoljen za predsednika ZDA.

Foto: IVK/SZVS

Njihovo orožje ima zaradi posebnega načina izdelave daljšo življenjsko dobo, s čimer prekašajo številne druge svetovne proizvajalce orožja. Ogledali smo si tudi proizvodnjo nabojev in orožja, od začetne faze do testiranja, ki ga vsakodnevno izvajajo na lastnem/internem strelišču. 

Obisk smo zaključili z mislijo, da smo za mir in seveda za varen svet.

Foto: IVK/SZVS

V drugem delu srečanja smo se odpravili še v Belo Cerkev. Na povabilo mag. Brankota Kromarja smo si ogledali Hišo kulturne dediščine, ter v prijetnem in sproščenem vzdušju v Vinotoču Pavlin zaključili še eno izmed zelo zanimivih mesečnih srečanj v organizaciji Slovenskega združenja za varen svet.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.