17. Dnevi varstvoslovja, Kranjska Gora, 8.-9. 6. 2016, Fakulteta za varnostne vede Univerza v Mariboru

0

V Kranjski Gori so 8. in 9.6.2016 potekali 17. Dnevi varstvoslovja. Konference sta se udeležila tudi člana Slovenskega združenja za varen svet in podiplomska študenta Fakultete za varnostne vede, Petra Žiberna in Domen Hribar. V svojem prispevku sta predstavila ugotovitve raziskave na temo »Tatvine v četrtni skupnosti Ljubljana center od 2008 do 2013«.

17. Dnevi varstvoslovja Varensvet.si

Foto: osebni arhiv

Namen prispevka je bil analizirati trend tatvin v četrtni skupnosti Ljubljana center v obdobju 2008-2013 s pomočjo GIS-a in predstaviti kriminalna žarišča.

Ugotovila sta, da tatvine niso enakomerno razporejene po celotni četrtni skupnosti, temveč je analiza pokazala zgostitev na štirih območjih. Kriminalna žarišča so se pokazala na Zaloški cesti, kjer je problematično območje bolnišnice in Tivolski cesti, kjer je zgostitev tatvin predvsem na bencinskem servisu. Nadalje je Slovenska cesta problematična zaradi gostinskih lokalov, avtobusne postaje in zgostitve ljudi na ulici, zadnje kriminalno žarišče pa je Čopova ulica, kjer je delež tatvin največji v veleblagovnicah in prodajalnah. V zaključku sta podala še praktične predloge za zmanjšanje deleža tatvin v prihodnosti, ki pa jih boste lahko prebrali ob objavi celotnega članka.

Več utrinkov s konference.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.