Statistični pregled dela policije APRIL 2016

0

Za mesec april nadaljujemo z statističnim pregledom dela policije, glede na število klicev na št. 113 in glede na interventne dogodke. Iz meseca v mesec imajo slovenski policisti zelo veliko klicev na št. 113 in posledično veliko število interventnih dogodkov, ki jih je bilo v preteklem mesecu 14.458, kar je do sedaj največ v letu 2016.

Skupno število evidentiranih kaznivih dejanj, glede na mesec marec se je zmanjšalo za dobrih 300 primerov.

Glede na mesec marec je prišlo do porasta naslednjih evidentiranih kaznivih dejanj v številu primerov: grožnje (+8), katerih število se iz meseca v mesec povečuje in nasilja v družini (+11)

Število evidentiranih dogodkov je za tiste, ki jim nismo bili priča oz. bili žrtve zanemarljivo, za slednje pa nikakor prijetno.

Glede na mesec marec je prišlo do upada naslednjih evidentiranih kaznivih dejanj v številu primerov: tatvine (-75), vlomi (-163), povzročitev telesnih poškodb (-18), drznih tatvin (-13).

V mesecu aprilu je evidentiran tudi en primer umora.

Velja pa še omeniti, da se je povečalo tudi število kršenja javnega reda in miru (JRM), in je v mesecu aprilu znašalo 1.963 evidentiranih primerov.

Iz meseca v mesec se povečuje tudi število smrtnih žrtev v prometnih nesrečah, ki je v mesecu aprilu znašalo 12 primerov, kar je za 5 primerov več, kot v mesecu marcu.

policija APRIL 2016 Varensvet.si

Pripravila: Domen Hribar, Andrej Kovačič                  E: info@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.