Izobraževanje s področja celovite varnosti v organizaciji

0

Slovensko združenje za varen svet, bo dne 21.10.2015 od 17.00-19.30 za člane Sekcije mladih za varnost, organiziralo izobraževanje s področja celovite varnosti v organizaciji. Z nami bo mag. Peter Dular, priznani strokovnjak s področja korporativne varnosti, ki je bil več let zaposlen tudi v policiji in sicer na različnih delovnih mestih. Izobraževanja se lahko udeležijo tudi ostali (nečlani), ki jih področje zanima. V tem primeru je prostovoljni prispevek od 2,50 do 5,00 EUR.

Predavatelj bo z nekaterimi konkretnimi primeri iz prakse, med drugim obravnaval naslednje teme:

  • Pogled na zaposlene in sodelavce

Nekako je »poklicna deformacija« oseb, ki se ukvarjajo z varnostjo, da vidijo samo dve skupini ljudi, poštene in nepoštene, med poštene pa sodimo samo mi. Pogosto je med varnostnim osebjem slišati »vsi kradejo« in se tako tudi vedejo do zaposlenih, predvsem do navadnih, preprostih ljudi. To bo ena izmed tem, ki je zelo pomembna, če se mladi tega zavedajo, bodo lažje shajali pri svojem delu, saj bodo delali z ljudmi, predvsem »problematičnimi«.

  • Ego, pogajanja, pogovori

Naš lastni ego, je največkrat največja težava pri pogovorih in pri našem delu. Pri delu, ki ga bodo opravljali mladi, bodo uporabljali pooblastila, morali bodo pozabiti na lastni ego, ločiti problem od ljudi. To vodi v konflikt in v težave. Tukaj bo še nekaj besed o etiki, spoštovanju in normah. Predvsem pa zlatih besedah: dober dan, prosim, hvala in nasvidenje.

  • Pomen in vzdrževanje reda in discipline v organizaciji

Za delo in funkcioniranje je pomembno, da sta v organizaciji vzpostavljena red in disciplina. Kako ga vzdrževati? Pravila, navodila, komunikacija, doslednost, postavljanje mej. Kaj in zato! Kaznovanje. S temi vprašanji se bodo mladi dnevno srečevali in žal bodo pogosto ostali sami.

  • Raziskovanje (preiskovanje) izrednih dogodkov

Raziskovanje (preiskovanje) izrednih dogodkov je osnovna naloga pri delu v organizaciji. Pomen poznavanja podjetja, organizacije dela, proizvodnih procesov in sodelavcev.  Pomembno je spraševati, ne enkrat, večkrat… Zadovoljiš se lahko še, ko je vse popolnoma jasno in logično. Ali je mogoče, da se je nek dogodek zgodil na ta način? Zgodba drži? Verjeti je potreba očem in dejstvom.

  • Kako poteka »delovni dan«?

Predstavitev, kako poteka delovni dan v organizaciji, ki je odvisen od nalog…

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.