Mesečno srečanje na Temo varovanja visokih predstavnikov države – Slovensko združenje za varen svet, 25.5.2016

0

Slovensko združenje za varen svet je dne 25.5.2016 ob 17.00, organiziralo redno mesečno srečanje, ki je potekalo na Fakulteti za varnostne vede, Kotnikova 8, Ljubljana. Tokratna tema srečanja je bila Varovanje visokih predstavnikov držav oz. šefa tuje države ali člana kolektivnega telesa, ki po ustavi tuje države opravlja funkcijo šefa tuje države, na obisku v Republiki Sloveniji, predsednika Republike Slovenije in predsednika Vlade Republike Slovenije ter njune zakonce, predsednika Državnega zbora Republike Slovenije, ministra za zunanje zadeve, ministra za obrambo in ministra za notranje zadeve itd.

Srečanja se je v vlogi predavatelja udeležil Boris Baranja, mag., nekdanji pripadnik Centra za varovanje in zaščito, ki spada v GPU Uprava za policijske specialnosti.

Boris Baranja, mag. Varensvet.si

Foto: arhiv SZVS

V zelo zanimivem predavanju nam je predavatelj predstavil naloge Centra za varovanje in zaščito ter njegovo zgodovino, aktivnosti policistov, ki izvajajo naloge telesnih stražarjev (bodyguard) ter varovanje angleške kraljice Elizabete in šefov tujih držav (Bill Clinton in George Bush, nekdanja predsednika ZDA, Vladimir Putin, predsednik Rusije idr)., ki so bili na obisku v  Sloveniji, in pri katerih je tudi sam sodeloval.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.