Socialno-varnostni sosvet Občine Sevnica prejel bronasti znak Policije

0

Na Muzejskih vrtovih v Novem mestu so 28. junija slovesno obeležili 25 let delovanja Policijske uprave Novo mesto, to pa povezali z dnevom državnosti, spominom na dan začetka osamosvojitvene vojne in dnevom slovenske policije, 27. junijem.

Ena osrednjih točk prireditve, ki sta se je udeležila tudi ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar in generalni direktor Policije Marjan Fank, je bila podelitev priznanj Policije za sodelovanje in pomoč posameznikom in organizacijam, s katerimi tesno sodelujejo pri svojem delu. Za sodelovanje pri krepitvi varnosti je Ministrstvo za notranje zadeve bronasti znak Policije podelilo Socialno-varnostnemu sosvetu Občine Sevnica.

prejemniki priznanj

Foto: občina Sevnica

Gre za sosvet predstavnikov institucij, ki na območju občine Sevnica vsaka na svojem področju izvajajo javne naloge in zadolžitve s področij lokalne samouprave, sociale, zdravstva, javnega reda in varnosti, izobraževanja, zaposlovanja, družbenih dejavnosti in drugih. Sosvet, ki ga letno sklicuje župan, je namenjen izmenjavi informacij in poudarkov dela pristojnih javnih služb, kar pomembno pripomore k vzdrževanju sodelovanja in s tem tudi nadgradnji kakovosti bivanja. Sosvet pomeni dodatno obliko sodelovanja in povezovanja med javnimi službami, ki jim je skupna skrb za prijetno in varno bivanje v skupnosti. Priznanje je bilo podeljeno na predlog Policijske postaje Sevnica, v imenu Občine Sevnica pa ga je na slovesnosti sprejel podžupan Janez Kukec.

razstava Novo mesto

Foto: občina Sevnica

Ob tej priložnosti je bila v Dolenjskem muzeju odprta razstava z naslovom »Četrt stoletja Policijske uprave Novo mesto, utrinki iz zgodovine policije na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju«, ki je nastala ob jubileju ter kot skupni projekt policijske uprave in Dolenjskega muzeja. Avtorica razstave je kustosinja muzeja Marjeta Bregar. Razstava bo v Dolenjskem muzeju na ogled do 10. oktobra 2016.

Občina Sevnica

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.