Problematika migracij in varnost, tema februarskega srečanja, Slovensko združenje za varen svet

0

V Slovenskem združenju za varen svet smo v februarskem srečanju gostili Vodjo oddelka za javni red in mir v Upravi uniformirane policije GPU, dr. Simon Slokan. Tema tokratnega srečanja je bila zelo aktualna in sicer Problematika migracij in varnost.

Predavatelj je izpostavil naslednje vsebine: migranti in migracije, migracijski tokovi, težave z obvladovanjem, evidentiranje in sprejemni postopki, varnost na mejah, zagotavljanje varnosti ljudi, javnega reda in miru, ekološki vidiki, prenosljive bolezni, o delu policije neposredno z migranti in o ekstremizmu.

Med drugim je predavatelj odgovoril na kar nekaj aktualnih odprtih vprašanj. Kateri segment varnosti je s pojavom migrantske krize res ogrožen? Kje se začne in konča pravna varnost v okviru zagotavljanja pravic vsem, ki bivajo/se nahajajo na ozemlju Republike Slovenije. S pojavom migrantske krize je povezanih veliko ideoloških zgodb, ki jih z vsakodnevnim ravnanjem lahko še bolj potenciramo, lahko pa vsi skupaj prispevamo k zagotavljanju demokratičnih vrednot. Mnenje predavatelja je, da se varnost vsakega posameznika začne z njegovimi dejanji, in da bomo le skupaj lahko uspešni tudi v tem okviru.

Srečanje je potekalo 29. februarja 2016 od 17.00 do 19.00 v Ljubljani.

Preberite tudi intervju s predavateljem za Varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.