Petra Žiberna, Sekcija mladih za varnost, Slovensko združenje za varen svet

0

Diplomirala si na Fakulteti za varnostne vede sedaj pa tam nadaljuješ tudi z magistrskim študijem. Katero področje študija oziroma področje varnosti te najbolj zanima in zakaj?

Zanimata me predvsem dve področji, detektivska dejavnost in nacionalna varnost. Glede na temo moje diplomske naloge (Kazensko pravni vidiki prostitucije), bi predvsem izpostavila področje trgovanja z ljudmi, ki me za nadaljnjo proučevanje še posebej zanima.

Kaj te je prepričalo, da si postala članica Slovenskega združenja za varen svet oz Sekcije mladih za varnost? Kaj ti je pri Združenju najbolj všeč?

Za članstvo v združenju SZVS sem se odločila, ker vidim priložnost, da pridobim dodatne izkušnje, ki mi bodo koristile pri nadaljnji karieri. V združenju vidim možnost, da spoznam strokovnjake iz tega področja, pridobim praktično znanje, sodelujem pri projektih in s tem konec koncev sama sebi povečam možnost zaposlitve. Predvsem pa si želim svoje znanje s področja varnosti podajat naprej mlajšim.

V združenju mi je všeč predvsem možnost, da sama nadgradim svoje znanje tako s prispevki na spletni strani, kakor tudi z udeležbo na raznih izobraževanjih in aktivnostih.

Si tudi članica Društva študentov FVV. Kaj v okviru Društva počnete in kakšne so tvoje naloge?

Tako je, članica sem od lanskega leta, ko smo s skupnimi močmi ponovno obudili Društvo študentov FVV, saj prej nekaj let ni delovalo. Moja vloga v društvu je predvsem priprava in promocija dogodkov na fakulteti in udeleževanje skupnih srečanj. Tako od mene, kot od drugih članov se pričakuje, da imamo vedno nove ideje za popestritev študijskega leta na Fakulteti za varnostne vede.

Prav tako si prostovoljka pri organizaciji KLJUČ. Nam lahko poveš kaj več o delovanju te organizacije? Kakšna je tvoja vloga znotraj te organizacije?

Društvo Ključ je edina nevladna organizacija v Sloveniji, ki se ukvarja z bojem proti trgovanju z ljudmi. Njihovo delovanje poteka tako na preventivnem nivoju kot tudi na kurativnem.

Sem prostovoljka v Društvu Ključ že več kot eno leto. V okviru preventive izvajam delavnice na osnovnih in srednjih šolah, kjer mladostnike podučim o nevarnostih trgovine z ljudmi in samozaščitnih ukrepih. Seveda sem izkoristila tudi svojo umetniško žilico in izdelala material, ki ga delimo tekom delavnic. Dejavna sem tudi na področju dela z ljudmi z izkušnjo trgovanja z ljudmi, kjer jim nudim pomoč da ponovno zaživijo normalno življenje.

S kakšnimi aktivnostmi se še ukvarjaš? Kaj najraje počneš v prostem času?

Zaradi številnih obveznosti, prostega časa nimam ravno veliko. Kadar pa imam čas zelo rada slikam na platno ali pa se ukvarjam s kakšnimi športnimi aktivnostmi. Zelo rada deskam na snegu in plešem.

Pripravila: Nina Gorše                          E: nina.gorse@varensvet.si

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.