Mesečno srečanje IVK/Slovenskega združenja za varen svet na temo pravic in dolžnosti državljanov v policijskih postopkih – 23. 04. 2019

0

Dne 23. 04. 2019 je v organizaciji IVK inštituta in Slovenskega združenja za varen svet ter v sodelovanju Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru potekalo redno mesečno srečanje. Tokrat smo na dogodku gostili dr. Darija Levačića, strokovnjaka  za policijske postopke. Državljani se pogosto zavedamo svojih pravic, pozabljamo pa na dolžnosti.

Foto: IVK/ SZVS

Predavatelj je predstavil postopke in temeljne naloge, ki so jih policisti dolžni izvajati na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije, ter odgovoril na številna vprašanja, ki so pomembna, da jih državljani v policijskih postopkih poznamo. Prav tako je izpostavil nekaj pomembnih informacij pri ravnanju policistov v postopkih, ter poudaril moralno dolžnost posameznika, kjer gre za to, da čustveno ne prizadenemo druge osebe, med tem ko normativni okvirji določajo, katera takšna dejanja presegajo moralno dolžnost. 

Foto: IVK/SZVS (dr. Darijo Levačić in Andrej Kovačič)
Pri tem je pomembno, da posameznik, ki so mu bile v postopku kršene temeljne pravice in svoboščine ve, kam se lahko pritoži zoper postopek oz. neustrezno ravnanje policistov.
Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.