Izvedba delavnic za mladostnike četrtnega mladinskega centra Bežigrad – Javni zavod mladi zmaji

0

Delavnice: STOP nasilju! – prava izbira

Na povabilo četrtnega mladinskega centra Bežigrad – Javni zavod mladi zmaji,  je ekipa IVK Inštituta za varnostno kulturo, v sestavi mag. Marko Potokar, Tina Jeromen, Ana Jurenc in Andrej Kovačič,  v mesecu juniju 2015, izvedla 6 delavnic za mladostnike centra. Glavna tema delavnic je bila STOP nasilju! – prava izbira, kjer so udeleženci spoznali teorijo nasilja ter njegove oblike, zakaj prihaja do nasilja in kje, kako ga prepoznati, kako se mu zoperstaviti, se učili socialnih veščin, ter spoznali tehnike s katerimi lahko zmanjšamo negativne vplive doživetega nasilja.

Delavnice so zajemale tudi pogovore, v katerih so mladi izrazili svoje poglede o osebni varnosti, o njihovih osebnih izkušnjah in občutkih ter o problematiki in reševanju (medvrstniškega) nasilja. Na eni izmed delavic so udeleženci prejeli tudi napotke, kako se zavarovati na poti, v tujih krajih, kako se varno obnašati doma, v šoli in na ulici. Nekaterih delavnic so se udeležili tudi mladostniki iz tujine in sicer iz Italije, Estonije in Ukrajine, na zadnji delavnici pa je bila prisotna tudi psihiatrinja iz Albanije. Slednja je omenila, da je po 2-letnem delu v Sloveniji opazila, da je pri nas veliko več trpinčenja (angl.: bullying), med tem, ko je pri njih v Albaniji, veliko več fizičnega nasilja in pretepov med mladimi.

Udeležencem delavnic je bila v spomin izročena tudi knjiga STOP nasilju! – prava izbira, ki je v mesecu maju 2015 izšla v založništvu IVK Inštituta za varnostno kulturo.

 

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.