Desetnik Martin Petek, 670. logistični polk/Logistična brigada, najboljši vojak Logistične brigade za leto 2014 / Slovenska vojska

0

Namen izbora najboljšega vojaka leta Slovenske vojske je na čim bolj transparenten način izbrati posamezne vojake, ki izstopajo kot primer in pozitivno vplivajo na moralo in delovno vzdušje v svojih organizacijskih enotah. Kaj vam osebno pomeni ta naziv?

Kot pripadniku SV in še posebej 1. transportne čete, mi ta naziv pomeni potrditev za nadpovprečno opravljeno dolgoletno delo v enoti. Istočasno pa je to tudi priznanje mojim najožjim sodelavcem s katerimi že 10 let delamo v timu, v slabem in dobrem, v vseh vremenskih razmerah, doma in v tujini.

1_TRAČ_4

Foto: vvod. Stanko Anželak

Kdaj ste se priključili Slovenski vojski in kaj je botrovalo tej odločitvi?

V SV sem se priključil leta 2003. V tistem času je to bil zame nov izziv, nova pot.

1 20TRAČ_2

Foto: vvod. Stanko Anželak

Kako poteka vaš delovni dan?

Razlike v delovnih dnevih enot se samo malo razlikujejo. Osnova je jutranji postroj za kondicijsko vadbo, tuširanje, postroj za jutranji pregled. Če imamo usposabljanje, po postroju gremo na usposabljanja. Velikokrat pa se pri nas v 1. transportni četi zadeva malo obrne. Naše osnovno poslanstvo je premik in transport materialnih sredstev za potrebe SV. Ko nas potrebujejo, izvajamo prevoze doma ali v tujini 24/7.

1 20TRAČ_5

Foto: vvod. Stanko Anželak

Katero področje v vojski vas najbolj zanima oz. kje v SV bi si želeli delati v prihodnosti?

Ostati v 1. transportni četi, ker smo dober kolektiv. Vedno kakšen nov izziv pri transportu. Vozimo od A do Ž vse, če le predpisi to dovoljujejo.

1. TRAČ_1

Foto: vvod. Stanko Anželak

S čim se ukvarjate v prostem času?

Ukvarjam se s športom, rekreacija, vse po vrsti. Rad sem dobro kondicijsko pripravljen. Zdaj se pa pripravljam na novo športno disciplino, potiskanje otroškega vozička.

PRIPRAVILA: Andrej Kovačič, IVK inštitut / Varensvet, Carmen Kos, Kabinet načelnika Generalštaba Slovenske vojske /Oddelek za stike z javnostmi

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.