Dan osebne varnosti žensk 2017. Seminar za ženske in dekleta – 18.3.2017, 14.00-17.00 Ljubljana

0

Poskrbite za svojo varnost! 3-urni seminar s področja osebne varnosti in samoobrambe za ženske oz. dekleta! Nakup kupona s popustom 1nadan znaša 13,90 EUR.

Seminar je namenjen vsem ženskam in dekletom, ki se zavedate pomena osebne varnosti in nevarnosti fizičnega nasilja in si želite pridobiti potrebna znanja, da bi zmanjšale tovrstna tveganja. Fizične aktivnosti so prilagojene, zato ni potrebno predznanje in dobra fizična kondicija.

Tveganja za osebno varnost žensk/deklet so praktično povsod, na ulici, v službi, v šolah, na potovanjih, na zabavah, v prometu (štopanje) in žal tudi v domačem okolju, kjer bi morale biti najbolj varne.

Na seminarju bomo celovito obravnavali področja tveganj za osebno varnost žensk/deklet in kako tovrstna tveganja zmanjšati, ter na ta način vplivati na kvaliteto življenja. Življenje žensk in njihovo varnost v odraslem obdobju lahko zaznamujejo že dogodki v otroštvu in kasneje v času odraščanja. Samozavest in odločnost ter znanje o osebni varnosti zelo pripomore k temu, da so ženske bolj previdne na vseh segmentih svojega bivanja, in da na ta način zmanjšajo tveganja za svojo varnost.

Raziskave kažejo, da redna in celovita usposabljanja zmanjšajo stopnjo tveganja za osebno varnost žensk do 90 %, če so pa osnovno usposobljene pa do 75 %.

Ker je nasilje v družini in v partnerskih zvezah zelo pereča problematika, bomo celovito obravnavali tovrstni vidik varnosti. Da bi se ženske in dekleta izognile tovrstnim tveganjem potrebujejo znanje za pravočasno prepoznavanje potencialnih psihopatov in nasilnežev, še preden z njimi načrtujejo zvezo oz. skupno življenjsko pot. V tem delu bomo gostili tudi izrednega profesorja za klinično psihologijo in psihoterapevta, s katerim bomo odprli diskusijo in iskali odgovore, kako lahko ženske in dekleta prepoznajo, kateri moški ali fant potencialno sodi v kategorijo t.i. psihopatov ali nasilnežev, in s katerimi bi se lahko zveza sprevrgla v nasilen odnos in nevarno življenje.

Ko/če pa pride do fizičnega napada na telo in zdravje, imajo ženske pravico, da uporabijo fizično samoobrambo. Na njih pa je seveda odločitev ali bodo fizično nasilje (v partnerskih zvezah pogosto pride iz psihičnega nasilja) tolerirale, ali se bodo pravočasno in odločno temu zoperstavile ter poiskale ustrezno pomoč.

Seminar bo potekal na naslovu: Koprska 108 c (Primus vadbeni center Vič/Murgle), 1000 Ljubljana.

Seminar bosta izvedla:

 

dr. Robert Masten (izredni profesor za klinično psihologijo in psihoterapevt)

Andrej Kovačič (IVK Center za varnostno izobraževanje)

Za morebitne dodatne informacije pišite na: andrej.kovacic@varensvet.si ali pokličite na tel.: 031/202-456

Deli z ostalimi.

Komentarji so onemogočeni.